Oprescu anunță data la care noua clădire a Spitalului pentru Copii „Victor Gomoiu” ar putea fi gata

Oprescu anunță data la care noua clădire a Spitalului pentru Copii Victor Gomoiu ar putea fi gata
Publicat: 26/10/2014, 16:44
Actualizat: 28/09/2018, 11:16

„În urmă cu un an și trei luni puneam piatra de temelie, iar acum construcția a fost încheiată, lucrăm deja în interior. Sperăm ca lucrările să fie încheiate spre luna mai 2015”, a spus primarul Sorin Oprescu, în timpul vizitei făcute pe șantierul noului spital, unde a fost însoțit de premierul Victor Ponta și de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Edilul Capitalei a precizat că este vorba de un spital de urgență pentru copii, dar și de o unitate sanitară în care vor exista clinici de la neurochirurgie până la intervenții pe cord.

„Va fi un spital de urgență de înaltă tehnicitate, în care vor fi abordate toate disciplinele, de la neurochirurgie, la intervenții pe cord. Mai sunt două spitale de urgență pentru copii în București, dar cazurile sunt tot mai numeroase și acestea nu fac față. Începem să pregătim structura spitalului. Ministrul Sănătății a fost de acord ca, până la sfârșitul anului, să definitivăm structura spitalului, să o batem în cuie, ca să o prindem în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate din 2015”, a mai spus Oprescu.

Primarul a adăugat că pentru cazurile grave ce trebuie aduse la Spitalul „Victor Gomoiu”, ar fi o soluție ca la unitatea sanitară să fie un elicopter, însă trebuie văzut dacă se va găsi și sursa de finanțare pentru acesta.

„Primul ministru ne-a sugerat ideea să avem și un elicopter, pentru cazurile care vin din afara orașului. Este foarte adevărat că este nevoie de un aparat de zbor pentru cazurile de urgență, dar să vedem dacă găsim și sursa de finanțare. Sigur că merită, este un spital la nivel european”, a mai spus Oprescu.

Noua clădire a Spitalului pentru Copii „Victor Gomoiu” are șase etaje, structurate pe mai multe pavilioane, și aduce un plus de 120 de paturi, de la 157 la 278, a declarat managerul spitalului, profesor dr. Doina Pleșca.

Ea a spus că, din acest moment, încep discuțiile cu Ministerul Sănătății pentru pregătirea personalului medical.

„Problema personalului medical este foarte importantă în acest spital. Va fi o altă abordare a medicinei pediatrice. România va putea să-și trateze copiii în țară, și nu să-i trimită în străinătate. Avem foarte multe cereri de la cadrele medicale care ar vrea să lucreze în spital nostru din 2015, întrucât acesta va fi un spital de top, de excelență în medicina românească”, a adăugat Doina Pleșca.

Spitalul „Victor Gomoiu” este unul dintre cele mai vechi spitale pentru copii din Romania, fiind dat în folosință în 1927. Începând din aprilie 2011, spitalul se află în subordinea Primăriei Capitalei.

Lucrările la noua clădire a spitalului au început în iunie 2013, în curtea actualei unități sanitare, care funcționează în sediul vechi de aproape 100 de ani.

Noua clădire va fi dotată cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. De asemenea, numărul sălilor de operație va crește de la două, care acum deservesc doar specialitatea ORL, la zece, câte două săli de operații ORL, Chirugie, Ortopedie și alte patru destinate secției Cardiologie.

Spitalul va avea una dintre cele mai moderne secții de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervențională și cardiologie pediatrică din România.

Noua unitate va fi primul spital universitar de pediatrie din România, întrucât toate secțiile vor fi baze de învățământ universitar și postuniversitar, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate.

În noua clădire vor fi amenajate spații de joacă pentru copii, la fiecare etaj, alături de spații pentru aparținători. Spitalul va avea un spațiu verde de 3.400 de metri pătrați și o parcare de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanțe.

Clădirea veche a Spitalului „Victor Gomoiu”, care are valoare arhitecturală, va fi consolidată și restaurată, urmând să fie legată de corpul nou printr-o pasarelă de sticlă. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesională pentru studenți, rezidenți, specialiști, găzduind săli de curs, de conferințe, biblioteci și laboratoare, potrivit municipalității.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×