Mircia Muntean, găsit de polițiști ascuns în boscheți după un accident rutier, se declară nevinovat: Fac plângere penală

Mircia Muntean, găsit de polițiști ascuns în boscheți după un accident rutier, se declară nevinovat: Fac plângere penală
Publicat: 02/11/2014, 23:35

Muntean a fost externat sâmbătă seară din Spitalul Județean de Urgență din Deva.

El a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că luni va depune penală la Poliție „împotriva celor care au provocat accidentul” în care a fost implicat.

„Sunt mai bine și am fost externat. Încă nu am fost la vot, dar voi merge până diseară. Nu vreau să fac publică ora pentru că am nevoie de liniște. Oricum, mâine (luni – n.r.) voi depune plângere penală la Poliție împotriva celor care au provocat accidentul. V-am spus că nu eram eu la volan, era șoferul și am fost șicanați în trafic. Știu cine a făcut asta și voi face public într-un comunicat de presă”, a susținut Mircia Muntean.

El a spus că pentru a-și demonstra nevinovăția va folosi imaginile de pe camerele de supraveghere din Deva.

Accidentul în care a fost implicat Mircia Muntean s-a produs joi seară, pe șoseaua de centură a Devei, în apropierea stației CFR, unde un autoturism a acroșat un autobuz fără pasageri și un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roșie a semaforului.

Martorii au spus că la volanul autoturismului care a acroșat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care ar fi fost băut, acesta fiind scos din mașină cu sânge pe față de către un alt șofer.

La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean și a început să îl filmeze.

„Deputatul PSD era plin de sânge pe față și părea băut. A fost scos din mașină de ceilalți șoferi. Când a observat că îl filmez, a început să mă lovescă pe mine și camera. Un alt bărbat care era cu el m-a împins, iar el și m-a lovit pe mine și camera cu care filmam. Nu am renunțat. Atunci, paralmentarul a luat-o la fugă spre tufișuri și a intrat în ele. A ajuns undeva pe un gard și a rămas acolo atârnat fără să mai poată înainta. A fost scos de acolo de polițiști locali”, spunea cameramenul Ioan Boldor.

De altfel, în imaginile surprinse de acesta se observă cum Mircia Muntean împinge camera și apoi fuge în tufișuri. În imagini se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufișuri de către polițiștii locali, desculț și plin de sânge pe față.

Parlamentarul Mircia Muntean a declarat în fața camerei de luat vederi, dar și în fața polițiștilor, că nu se afla el la volanul autoturismului implicat în accident.

Întrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a răspuns: „Accidentul nu s-a întâmplat. N-am condus eu! A condus Jenică…”.

Cameramanul a insistat: „Martorii spun că dumnevoastră erați la volan”, iar deputatul PSD răspunde: „Mi se pare fals! Ia întrebați 1000 de oameni cine a plecat din Peștiș cu mine până am ajuns aici?”. Cameramanul continuă cu întrebările, iar parlamentarul răspunde: „Beau cât vreau! Am șofer și beau cât vreau!”.

În urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit răni la cap și la față, a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Surse din cadrul anchetei au declarat că, în urma analizei probelor de sânge luate joi seară deputatului PSD Mircia Muntean la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva, a reieșit că acesta avea o alcoolemie de peste 1,00 la mie.

Și vineri, Mircia Muntean declara că nu el a condus autoturismul implicat în accidentul rutier de joi seară și că accidentul a fost provocat de „indivizi montați de adversarii politici”.

Totodată, fostul primar susținea că nu consumase băuturi alcoolice și că va contesta alcoolemia de peste 1,00 la mie rezultată în urma analizelor.

Întrebat cum a ajuns în tufișuri după accident, parlamentarul a răspuns: „Îmi căutam câinele. Este câinele meu!”.

Vineri dimineață, Poliția Hunedoara a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului, acesta fiind trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru soluționare.

Mircia Muntean este de profesie inginer și a fost primarul municipiului Deva timp de patru mandate consecutiv. Toate cele patru mandate le-a câștigat în calitate de candidat PNL, până în urmă cu patru ani el fiind liderul organizației județene a partidului. Mircia Muntean a pierdut șefia PNL Hunedoara în favoarea actualului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, iar la scurt timp a fost exclus din PNL și s-a înscris în UNPR.

Mircia Muntean a candidat apoi din partea UNPR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, dar a pierdut alegerile în favoarea liberalului Mircea Ioan Moloț. Muntean a renunțat la funcția de vicepreședinte al UNPR, s-a înscris în PDL și a candidat la alegerile parlamentare pentru unul dintre colegiile din județul Hunedoara.

Devenit deputat, Mircia Muntean și-a pierdut calitatea de membru al PDL în luna iulie 2013, ca urmare a unei condamnări penale în primă instanță. În septembrie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe deputatul PDL Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mircia Muntean a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz în serviciu privind tranzacții nelegale de terenuri.

Între timp, Mircia Muntean s-a înscris în PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro