Probabil CELE MAI IEFTINE MAGAZINE din România. Prețurile sunt DE CINCI ORI MAI MICI decât la concurenți

Publicat: 27/01/2015, 17:21

Patru persoane așteptau de dimineață la intrarea magazinului din București al ANAF, sub privirile vigilente ale unui bodyguard Shelter, să intre în magazin unde erau cinci-șase clienți.

„Nu putem intra?”, i se adresează acestuia cineva venit prima oară. „Nu sunt coșuri (de cumpărături n.n.). Trebuie să iasă cineva ca să puteți intra. Să vă dea un coș”, vine răspunsul omului de la firma de pază. „Păi și marfă când mai bagă?”, este curios un altul. ” Bagă 2-3 zile la rând, apoi …depinde când mai confiscă. Eu vin aici aproape zilnic, că trec pe aici spre muncă”, răspunde o tânără.

Înăuntru mărfurile confiscate de Fisc așteaptă pe umerașe și rafturi. Toate au prețul afișat. Mulți dintre cei ce intră fac mai întâi un tur, unii îi sună pe cei din familie. „Sunt aici, la magazin. Am găsit un baston pentru tata. Să ii iau negru sau maro? E trei lei”, cere o părere un polițist de la circulație, venit cu colegul său la cumpărături.

Cel mai scump obiect la vânzare, un covor, costă doar 25 de lei, cel mai ieftin, o fustă scurtă de damă, se vinde cu 1,75 lei, iar șosetele de damă au un preț de 0,50 lei. Într-un coș de plastic zac aruncate niște căciuli gri și negre, la 5 lei bucata. În dreapta, chiar la intrare, pe niște umerașe, vreo 10 geci de primăvară/toamnă pentru copii – 15 lei bucata, iar alături tricouri pentru copii, prețuite la 7 lei.

O pereche de pantofi pentru femei costă 8 lei, bluzele – 8 lei, o pălărie bărbătească 5 lei.

Câteva angajate ANAF se plimbă printre clienți, îmbiindu-i: ” Nu luați o perdea de baie? Este 5 lei. La Carrefour am văzut-o cu 25 de lei. O puteți tăia, dacă e prea lungă”.

„Dar electronice nu primiți?”, intră în vorbă un bărbat care tocmai intrase. „Rar, câte un laptop sau un telefon mobil. Acolo în coș sunt carcase, dacă vreți, un leu bucata”, adaugă amabilă angajata.

Anul trecut, magazinul ANAF din strada Măriuca nr. 14 a vândut mărfuri în valoare de 453.086 lei, potrivit datelor obținute de gândul de la ANAF. În general, motivele de confiscare a mărfurilor țin de nerespectarea prevederilor legale cu privire la justificarea provenienței mărfurilor.

Bunurile confiscate care au valoare mare – locuințe, autoturisme – sunt vândute de Fisc prin licitație. În 2013, ANAF a încasat, la nivel național, în total, din activitatea de valorificare a bunurilor confiscate o sumă de circa 3,6 milioane de lei.

Mărfuri mai valoroase, precum aurul, pot fi cumpărate de la Fisc de patroni de firme care au o autorizație de la Protecția Consumatorilor pentru comercializarea de metale prețioase.

Patronii de firme pot cumpăra de la Fisc cruciulițe, brățări și inele de aur

Pe site-ul Ministerului Finanțelor sunt la vânzare și alte genuri de mărfuri confiscate, precum cruciulițe de aur, brățări, inele, lănțișoare și pandantive din aur. De exemplu, un lanț de aur de 72 de grame costă 94 de lei pe gram, o brățară de aur găsită nemarcată, de 53 de grame, costă 73 de lei gramul, două cruciulițe de aur de 4,85 de grame costă 120 de lei, iar patru cercei de aur, de 6,32 grame, au un preț de 120 de lei pe gram.

” Nu se vând la bucată, se vând gropuri, nu grupuri. Într-un grop sunt mai multe obiecte de aur și pot fi și unele de argint. Trebuie să veniți la noi pe strada D. Gerota, în spatele Teatrului Național, faceți o cerere dacă vreți să cumpărați și sunteți firmă. Pentru firmă trebuie să aveți autorizație de la ANPC (Protecția Consumatorilor n.n.) pentru comercializarea metalelor prețioase. Vă putem arăta niște poze, nu bunurile. Nu se organizează licitație. Dacă sunt mai multe firme interesate pentru aceleași gropuri? În mod normal, la vânzarea directă ar trebui să fie primul venit, primul servit…Nu știu ce să vă spun acum”, ne-a declarat la telefon o reprezentantă a Direcției Finanțelor Publice București.

Lista magazinelor unde ANAF vinde mărfurile confiscate:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata