Borc, Lafarge România: Preluarea de către CRH nu implică restructurări

Borc, Lafarge România: Preluarea de către CRH nu implică restructurări
Publicat: 05/03/2015, 14:38

„Managementul, personalul, clienții, furnizorii, toată lumea rămâne pe loc. Nu se face niciun fel de disponibilizare. Contractul colectiv de muncă este același, este în vigoare, face parte din acordul de vânzare. (…) Nu există niciun fel de restructurare ca urmare a vânzării”, a declarat Borc într-o conferință de presă, răspunzând unei întrebări.

Producătorul irlandez de materiale de construcții CRH a ajuns la un acord cu Holcim (Elveția) și Lafarge (Franța) pentru a cumpăra cea mai mare parte dintre activele scoase la vânzare de cele două grupuri, inclusiv pe cele din România, pentru 6,5 miliarde de euro, potrivit informațiilor anunțate la începutul lunii februarie.

Holcim și Lafarge au convenit în luna aprilie a anului trecut o fuziune prin schimb de acțiuni, care va crea cel mai mare producător de ciment din lume, cu vânzări anuale de 44 de miliarde de dolari.

Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care a fost însă condiționată de renunțarea la unele dintre activele deținute de cei doi mai producători de ciment la nivel mondial. Decizia Holcim și Lafarge a fost ca în România, Germania și Ungaria să vândă în totalitate activele uneia dintre companii.

În România, producătorul irlandez preia de la Lafarge uzinele de ciment de la Medgidia și Hoghiz, stația de măcinare de la Târgu Jiu, 16 cariere și balastiere șii 16 stații de betoane. Firmele care își schimbă proprietarul sunt Lafarge Ciment (România), Lafarge Comnord, Lafarge Betoane, Lafarge Agregate Betoane, Lafarge RMX & Agregate, Sicim, Eco Gest și Recy – Eco Combustibil, potrivit datelor furnizare joi de reprezentanții Lafarge România.

Lafarge are 1.000 de angajați în România, unde a derulat până în prezent investiții de aproximativ 700 milioane euro.

Borc a afirmat că 2014 a fost „un an complicat” pentru companie, în principal din cauza anunțului intenției de fuziune, iar 2015 „pare un an mai bun”.

„Cumpărătorul este cunoscut, oamenii sunt liniștiți pentru că este un cumpărător industrial care va forma în România cel mai mare jucător de pe piața construcțiilor. Dacă luăm cifrele de afaceri ale Lafarge România, plus celelalte firme care sunt în proprietatea CRH, Elpreco și Ferrobeton, vom ajunge la un conglomerat prin care CRH va fi proprietarul celui mai mare jucător pe piața de materiale de construcții din România”, a afirmat CEO-ul Lafarge România.

El a precizat că până la preluarea business-ului Lafarge din România de către CRH mai sunt o serie de etape, respectiv aprobarea achiziției de către acționariarii grupului irlandez, acceptul Comisiei Europene și realizarea propriu-zisă a fuziunii Lafarge – Holcim.

Afacerile consolidate ale Lafarge România s-au plasat la aproximativ 200 milioane euro anul trecut, pentru 2015 fiind anticipat un avans de 5-8%.

Piața cimentului, produs cu ponderea cea mai importantă în vânzări, s-a plasat la 7,4-7,5 milioane de tone în 2014 și ar putea urca până la aproximativ 8 milioane de tone în acest an, a spus Borc, subliniind însă că valorile sunt în continuare sub nivelul înregistrat înainte de criză.

Fuziune dintre Holcim și Lafarge va crea cel mai mare producător de ciment din lume. În România, vor fi păstrate activele Holcim, care includ două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...