Doar un angajat al RAAN continuă greva foamei. Când vor fi reluate protestele

Doar un angajat al RAAN continuă greva foamei. Când vor fi reluate protestele
Publicat: 08/08/2015, 13:56
Actualizat: 09/08/2015, 12:38

Directorul Romag Prod, Ervin Watzlawek, a declarat, sâmbătă, corespondetului MEDIAFAX că în prezent se mai află în greva foamei, în fața unității Romag Prod, unul dintre cei patru angajați care au recurs la această formă de protest, ceilalți trei renunțând în urma înrăutățirii stării lor de sănătate, după două zile de greva foamei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceeași sursă a mai declarat că situația familială a bărbatului care continuă greva foamei este una delicată, acesta având-o în grijă pe mama sa, paralizată și aflată într-un scaun cu rotile, în condițiile în care tatăl său, fost angajat al Romag Termo (o altă sucursală a RAAN), a murit în 2002.

Anagații RAAN au primit, în cursul zilei de vineri, câte 300 de lei din restanța salarială și promisiunea că se fac demersuri pentru a primi și bonuri de masă pentru una din lunile restante, precum și bonuri-cadou în valoare de 600 lei, de asemenea restante.

În cazul tichetelor de masă și tichetelor-cadou, conducerea firmei emitente trebuie să își dea acordul ca Regia Autonomă pentru Activități Nucleare să achite contravaloarea lor, la sfârșitul lunii, atunci când se așteaptă ca în conturile companiei să intre suma de 25 de milioane de lei, alocată de Guvern, dar care este blocată la Ministerul de Intene.

În vederea soluționării revendicărior angajaților RAAN, sindicatele au obținut, vineri, aprobări pentru noi proteste, care se vor desfășura în perioada 10 – 14 august.

Astfel, potrivit documentului aprobat de Primăria Drobeta Turnu Severin, de luni până vineri, în fiecare zi, între orele 8.00 – 10.00, în fața sediului central al RAAN vor protesta aproximativ 600 de angajați.

„Scopul adunării publice (pichetare) îl constituie manifestarea (protestul) în legătură cu asigurarea protecției sociale în caz de disponibilizare pentru tot personalul Romag Prod, crearea de noi locuri de muncă în județ, plata în timp util a drepturilor salariale și de natură salarială restante”, se arată în solicitarea sindicatelor RAAN, aprobată de Primăria Drobeta Turnu Severin.

Protestele salariaților de la RAAN au început în 13 iulie, de atunci având loc mai multe acțiuni pe platformele Romag Prod și Romag Termo și două marșuri.

Conform actelor normative aprobate de Guvern, RAAN ar urma să se închidă controlat, iar angajații ar urma să primească până la 24 de salarii medii pe economie.

Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, care este unicul furnizor de agent termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, prin platforma Romag Termo, a reziliat contractul de furnizate a agentului termic în Drobeta Turnu Severin, în 17 februarie 2015, iar conform actului, apa caldă și căldura urmează să fie oprite în municipiu de la sfârșitul lunii august.

Închiderea controlată a RAAN înseamnă disponibilizarea majorității salariaților, care ar urma să primească, în funcție de vechime, până la 24 de salarii medii pe economie, drept plată compensatorie.

RAAN a intrat în insolvență în septembrie 2013, având datorii de 680 de milioane de lei. În perioada insolvenței, compania a mai acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei.

Pe lista creditorilor întocmită de administratorul judiciar al RAAN la momentul declanșării procedurii de insolvență se aflau peste 300 societăți comerciale, dar și instituții publice și administrații locale și bănci care au avut relații contractuale cu RAAN.

Înainte de intrarea în insolvență, RAAN avea aproape 2.700 de angajați, acum numărul acestora fiind de 2.400.

Peste 2.000 de angajați ai RAAN ar urma să fie disponibilizați, în două etape, până în 31 martie 2016, potrivit unui document al Adunării creditorilor RAAN, care a aprobat planul de disponibilizări întocmit de către administratorul special al companiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani