Prima pagină » Știri » Dezvăluirea incredibilă a procurorilor. Apa Nova are „UN SERVICIU SECRET” care FACE FILAJE ȘI INTERCEPTĂRI pentru a ține secrete activitățile ilegale ale companiei

Dezvăluirea incredibilă a procurorilor. Apa Nova are „UN SERVICIU SECRET” care FACE FILAJE ȘI INTERCEPTĂRI pentru a ține secrete activitățile ilegale ale companiei

Dezvăluirea incredibilă a procurorilor. Apa Nova are „UN SERVICIU SECRET
Descoperire incredibilă a procurorilor care anchetează dosarul Apa Nova

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obținute de MEDIAFAX, la Apa Nova există un „serviciu de securitate” format din profesioniști, al căror rol este acela de a bloca divulgarea de către angajații companiei a unor date privind ilegalitățile produse la Apa Nova București.

„Deosebit de important este și faptul că la nivelul SC Apa Nova București SA a fost instituit un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații care fac filaje și interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic și care încearcă în acest mod să țină sub control divulgarea de către angajații companiei de date care să conducă la depistarea activităților nelegale derulate”, se arată în documentul citat.

Conform surselor citate, tot pentru asigurarea confidențialității activităților ilicite derulate au fost înființate conturi bancare confidențiale prin intermediul cărora sunt făcute plăți de către persoane anume desemnate, fiind vorba despre cetățenii străini Bruno Roche și Laurent Lalague, primul făcând parte din Consiliul de Administrație al Apa Nova București.

De altfel, potrivit acelorași surse, mai multe persoane care au depus sau depun mărturie în dosarul de corupție în care apare numele Apa Nova București au solicitat să fie audiate cu identitate protejată, în acest context procurorii considerând că modalitatea concretă de săvârșire a infracțiunilor cercetate în acest dosar „relevă un grad de pericol social ridicat”.

În documente se arată, de asemenea, că activitățile cercetate de procurori cu privire la Apa Nova, respectiv cumpărarea și traficul de influență de către persoane care au legătură cu activitatea companiei, au afectat grav parteneriatul strategic româno-francez.

„În speță, a fost afectat în mod grav parteneriatul strategic româno-francez transpus la nivel economic într-o asociere publică privată în cadrul unor societăți comerciale pe acțiuni constituite sub forma unor agenți economici care fac parte din Grupul francez de firme Veolia, respectiv SC Apa Nova București SA, prin căpușarea activității cu diferiți agenți economici prin intermediul cărora s-au scurs sume extrem de importante de bani în mod nelegal. Această situație a avut efect indirect inclusiv creșterea prețului serviciilor de apă și canalizare plătit de locuitorii municipiului București”, mai spun anchetatorii.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și fostul consilier al lui Sorin Oprescu Costin Berevoianu au fost reținuți, joi seară, de DNA Ploiești, în dosarul de corupție în care este implicată compania Apa Nova.

Potrivit DNA Ploiești, Semenescu, administrator al unor societăți comerciale și reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte și SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost reținut pentru două infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de cumpărare de influență.

Conform sursei citate, Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar în alt dosar, și Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei în perioada 2008-2015, au fost reținuți pentru trafic de influență.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu și Berevoianu și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.

Plata banilor a fost ascunsă sub forma unor contracte încheiate cu societăți aparținând sau care sunt controlate de persoanele menționate, contracte al căror obiect nu a fost prestat în realitate.

Vineri, procurorii DNA Ploiești ridică documente de la sediul Apa Nova Ploiești, furnizorul de apă și servicii de canalizare care are contract cu autoritățile din municipiu, acțiunea având loc la doar o zi după ce anchetatorii au ridicat documente de la Apa Nova București, în dosarul de trafic de influență în care au fost reținuți Costin Berevoianu, Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu.

Apa Nova Ploiești și Apa Nova București fac parte din grupul francez Veolia, iar ambele operează pe piața românească din anul 2000. Apa Nova Ploiești are ca acționari grupul Veolia, cu 73%, și municipiul Ploiești, cu 27% din totalul acțiunilor. Apa Nova are încheiat la Ploiești un contract de concesiune pentru serviciul de alimentare cu apă și canalizare pe o durată de 25 de ani.

Citește și

Mediafax
Există posibilitatea ca TVA să crească din nou? Răspunsul premierului Bolojan
Digi24
Horațiu Moldovan, președintele CNAS, despre cei care plătesc asigurare, dar care nu beneficiază de tratamente: E ca RCA la mașină
Cancan.ro
Detalii de ULTIMĂ ORĂ: unde a fost văzut Emil Gânj, criminalul Andei
Prosport.ro
L-a părăsit când el era plecat de acasă. N-a avut nicio remușcare
Adevarul
Adolescenta care își jelea părinții în biserică, acuzată că i-a ucis cu sânge rece: elogiul care a ridicat suspiciuni
Mediafax
Bolojan, realist în privința deficitului bugetar: 'Nu va putea coborî la 7% în 2025'
Click
Nutriționiștii avertizează, după decesul lui Mihai Leu. Cum prevenim cancerul de colon, care sunt alimentele-otravă? Trucul lui Dorel Vișan: „Bei cana asta, pe parcursul zilei, puțin câte puțin”
Wowbiz
Mama tinerei ucisă în Mureș face declarații tulburătoare! Modul înfiorător în care Anda a fost lăsată fără viață de bărbatul de care încerca să scape de luni întregi: „L-am implorat să se oprească”. Criminalul, dat în urmărire națională
Antena 3
Supermodelul Brooks Nader s-a dus la cină cu Lauren Sanchez îmbrăcată într-o bluză complet transparentă, fără sutien
Digi24
Statele Unite au un plan de a crește milioane de muște și de a le arunca din avioane. Iată de ce
Cancan.ro
O tânără de doar 20 de ani a fost omorâtă înainte de ziua ei de naștere. Crima ȘOCANTĂ a avut loc la bordul unui iaht de lux
Ce se întâmplă doctore
2000 lei în plus pentru pensionarii care au aceste diagnostice! Lista completă a candidaților eligibili
observatornews.ro
Dragoş Anastasiu, despre directorii din companii de stat "blindaţi" cu contracte. "Problema nu e salariul"
StirileKanalD
VIDEO Primul caz de malarie luat din România. Pacientul, internat la Spitalul Victor Babeș
KanalD
Mama Luizei, tânăra care a murit la scurt timp după ce a născut prin cezariană, face mărturii cutremurătoare: „Copiii vor ști că mama lor a fost o eroină”
Ciao.ro
Divele din România care au atras toate privirile cu cele mai îndrăznețe ţinute! Imagini de colecție
Promotor.ro
Bigster-ul pe care românii nu îl primesc! Are sistem audio Harman Kardon și piele albatră - FOTO
Descopera.ro
Planeta care PLUTEȘTE pe APĂ! Cum e posibil?
Capital.ro
Lovitură dură pentru proprietarii de terenuri. Autorizațiile au fost blocate. Se schimbă regulile de la primărie
Evz.ro
Mica Deltă din Ardeal, sursa unei legende terifiante. Lacul fără fund, poartă spre alt tărâm?
A1
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Stirile Kanal D
VIDEO Ea este Luiza, mămica de 24 de ani care a murit după ce a născut prin cezariană. Și-a ținut băiețelul în brațe și s-a stins. Mai avea două fetițe gemene acasă: "Când a operat-o, i l-a dat de l-a văzut și l-a pupat"
Kfetele
Care a fost, de fapt, motivul pentru care Robert "Wolf" a ucis-o cu sânge rece pe Teodora Marcu?
RadioImpuls
Ai buget de Beach, Please! 2025?! Tarifele la mâncare în festival. Vezi meniul complet și prețurile care te așteaptă
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Bulă se întoarce trist dintr-o țară exotică: – Am vrut fată, nu băiat!
Descopera.ro
Care sunt liderii internaționali în care românii au încredere cel mai mult?