Concluzia primarului interimar, după comandamentul de iarnă: Pe hârtie, Bucureștiul este pregătit

Concluzia primarului interimar, după comandamentul de iarnă: Pe hârtie, Bucureștiul este pregătit
Publicat: 27/11/2015, 00:22
Actualizat: 27/11/2015, 10:57

Reprezentanții structurilor din subordinea Primăriei Capitalei i-au transmis primarului general interimar că fiecare sector al Capitalei este pregătit cu utilaje suficiente pentru deszăpezire, cu resursă umană corespunzătoare, dar și material antiderapant.

Răzvan Sava a spus că a primit o situație potrivit căreia la nivelul Captialei există 593 de utilaje pregătite pentru deszăpezire, 3.049 de oameni gata să intervină, iar în stocuri sunt 21.130 tone de material antiderapant.

Operatorii de salubritate de la nivelul fiecărui sector i-au spus primarului că au tot ce le trebuie pentru a interveni, însă, i-au spus că există câteva probleme care apar în fiecare an, respectiv la ieșirile din București și în zonele în care se lucrează.

În sectorul 2 ar putea fi mai dificil de intervenit în zona Pantelimon din cauza lucrărilor, în sectorul 3 – pe Splaiul Independenței și pe tronsonul de la linia de centură până la Calea Vitan, în sectorul 4 – la pasajul Berceni și la prelungirea Berceni, sectorul 5 are ca puncte nevralgice intrarea din Bragadiru și intrarea București-Măgurele, iar sectorul 6 – ieșirea spre Domnești, dar și zonele în care se lucrează pe gurile de metrou spre Drumul Taberei.

Operatorul de salubritate din sectorul 6 i-a cerut sprijinul primarului Sava să ceară poliției rutiere să îndepărteze pe anumite porțiuni balizele de pe bulevardul Iuliu Maniu, unde s-a făcut separație pe sens, ceea ce face imposibilă întoarcerea utilajelor de deszăpezire, care ar fi nevoite să întoarcă pe autostradă. Reprezentantul Poliției Rutiere a dat asigurări însă că se vor găsi soluții pentru ca utilajele de deszăpezire să-și poată face treaba.

Primarul general interimar le-a transmis operatorilor de salubritate că în zilele următoare va face vizite în teren la fiecare dintre ei pentru a vedea situația la fața locului, dar și pentru a le da acestora ocazia să îi mai comunice problemele pe care le au.

O altă problemă semnalată primarului general se referă la traficul intens din timpul zilei, dar și la mașinile parcate, care împiedică deszăpezirea corespunzătoare.

Reprezentantul RADET a precizat că în ultimele zile au fost câteva probleme, însă, lucrurile vor fi ținute sub control având în vedere că în ședința CGMB de joi a fost aprobat bugetul instituției pe anul 2015.

Acesta i-a cerut edilului să îi sprijine în fața reprezentanților Enel, Apa Nova, Distrigaz și la Poliția Rutieră, astfel încât angajații RADET să primească sprijinul necesar în cazul unor avarii.

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a comunicat că sunt pregătite centrele pentru persoanele fără adăpost, dar și patru autoutilitare pentru distribuția de ceai și supe calde.

Întrebat dacă direcția se confruntă cu probleme, reprezentantul instituției a precizat că singura problemă ar fi lipsa de personal.

Reprezentantul Administrațiilor Străzilor a precizat că sunt 434 de intersecții semaforizate, 263 fiind în sistem necentralizat și 171 în sistem centralizat, însă acestea din urmă funcționează cu sincope.

El a mai spus că în perioada iernii cele mai multe probleme sunt în intersecțiile cu semafoare vechi pentru că becurile se ard repede din cauza umidității.

Reprezentantul Administrației Străzilor a spus că foarte multe intersecții sunt afectate și din cauza lucrărilor care se fac în carosabil, fără să se ceară și avizul lor și, în acest fel, muncitorii, când găsesc cabluri despre care nu știu, le taie.

„Înțeleg că există niște probleme de comunicare între instituțiile din subordinea primăriei și aș vrea să ne întâlnim mâine să vedem cum comunicăm pentru a evita astfel de situații”, le-a spus primarul.

Întrebat la finalul comandantului de iarnă care este concluzia sa, primarul a spus că, pe hârtie, lucrurile arată bine, dar că se va convinge de informațiile care i-au fost transmise pe teren.

„Dacă lucrurile nu vor sta așa, vor trebui ca în maximă urgență să ajungă la ceea ce ne-au comunicat”, a spus Sava.

Întrebat ce părere are despre faptul că operatorii de salubritate au sugerat că întreruperea, pentru scurt timp, a traficului pe anumite zone ar putea facilita deszăpezirea, Răzvan Sava a precizat că va analiza acest aspect și că va lua o hotărîre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ