Turismul de pe mobil. Cât cheltuiesc românii pentru o vacanță

Turismul de pe mobil. Cât cheltuiesc românii pentru o vacanță
Publicat: 21/06/2016, 14:01
Românii aleg destinații europene și cheltuie până la peste 1.500 euro pentru vacanțele rezervate de pe dispozitive mobile. Românilor le place să călătorească și folosesc intens dispozitivele mobile, inclusiv atunci când este vorba de planificarea și rezervarea următoarei lor vacanțe.
Conform datelor prezentate de agenția de turism Tripsta, numărul rezervărilor făcute de români de pe dispozitive mobile a continuat să crească și în 2016, bărbații folosind mult mai mult decât femeile dispozitivele mobile pentru a-și rezerva călătoriile, și în acest an.
Londra (Marea Britanie) s-a menținut în prima poziție a topului destinațiilor rezervate de pe mobile de călătorii români în prima jumătate a anului (după cum era și în aceeași perioada a lui 2015), restul topului schimbându-se complet față de preferințele de anul trecut (care au fost Istanbul și Malaga).
Londra a fost destinația preferată atât de femei cât și de bărbați pentru rezervarea de destinații de călătorie de pe dispozitivele mobile în prima jumătate a acestui an, restul topului variind însă în ce privește următoarele poziții: Frankfurt, Amsterdam, Paris și Atena fiind următoarele alegeri ale femeilor în timp ce locurile 2-5 în cazul topului preferințelor bărbaților români sunt ocupate de Atena, Berlin, Roma și Amsterdam.
Bucureștiul se metine cea mai rezervată destinație domestică de pe mobile de către călătorii români, fie ei bărbați sau femei. În același timp, Bucureștiul este principalul aeroport de plecare pentru aceștia, fiind urmat în top de Iași, Barcelona și Beirut.
Cine sunt cei care au făcut rezervări de pe mobile în 2016 și cât au cheltuit?
Costul mediu al rezervărilor făcute de pe dispozitive mobile de către români în prima jumătate a lui 2016 este de 198 euro, cea mai ieftină rezervare costând doar 18 euro (plătiți pentru un zbor Iași-București), iar cea mai scumpă rezervare ajungând până la 1.698 euro – pentru un zbor București -Mallorca (Palma).
Călătorii români care aleg să folosească dispozitivele mobile pentru rezervarea vacanțelor au o vârstă medie de 34 de ani și și-au rezervat zborurile cu o medie de 32 de zile în avans.
În prima jumătate a lui 2016, bărbații au fost responsabili pentru 60% din totalul rezervărilor realizate de pe dispozitive mobile (din care 85% realizate pe versiunea mobilă a site-ului și 15% folosind aplicația iOS). La rândul lor, femeile din România folosesc preponderent versiunea mobilă a site-ului tripsta (89%) pentru rezervările de pe mobile, doar 11% dintre ele folosind aplicația iOS pentru a rezerva călătoriile.
Românii care și-au rezervat vacanțe de pe mobile au făcut acest lucru fie pe site-ul mobil al Tripsta, fie prin intermediul aplicației iOS dedicate a agenției Tripsta. Rezervările mobile au reprezentat 20% din totalul rezervărilor făcute prin intermediul tripsta în prima jumătate a anului curent, față de 14% anul trecut și înregistrând o creștere de 43%. Pe de altă parte, rezervările făcute de pe dispozitive iOS au reprezentat 3% din totalul rezervărilor realizate în prima jumătate a lui 2016.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii