Luare de ostatici în capitala Bangladeshului. 20 de persoane au fost ucise

Luare de ostatici în capitala Bangladeshului. 20 de persoane au fost ucise
Publicat: 02/07/2016, 20:13

UPDATE 20:00Ministrul italian al Afacerilor Externe a confirmat moartea nouă cetățeni ai țării sale în atentatul comis în Bangladesh și revendicat de rețeaua Stat Islamic, iar Departamentul de Stat al SUA a anunțat, la rândul său, că un american se află de asemenea printre cei uciși.

Majoritatea acestor persoane au fost ucise vineri seara cu armă albă, a precizat generalul Naim Asraf Chowdhury. Aceste victime se adaugă bilanțului de șase atactori uciși mai devreme de către poliție. Potrivit The Telegraph, cele mai multe victime provin din Italia și Japonia.

Purtătorul de cuvânt al armatei a confirmat că 13 ostatici au putut fi eliberați de către forțele de securitate după 12 ore.

Cel puțin șase indivizi înarmați au fost eliminați iar unul a fost prins în viață, în timp ce 13 ostatici, inclusiv străini, au fost salvați sâmbătă în timpul unei operațiuni a poliției dintr-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului, atacat vineri seara, a declarat pentru un post de televiziune premierului Bangladeshului, Sheikh Hasina, citat de Reuters online.

„Operațiunea s-a încheiat iar situația se află sub control”, a declarat, de asemenea pentru Reuters un purtător de cuvânt al armatei.

Conform presei locale, zece indivizi înarmați au luat aproximativ 20 de ostatici în ostatici în Restaurantul „Holey Artisan Bakery”, situat în cartierul Gulshan din Dhaka. Agenția The Associated Press anunță la rândul său, că aproximativ 35 de persoane au fost luate ostatice, inclusiv aproximativ 20 de străini.

Locotenent-colonelul Tuhin Mohammad Masud, comandantul Batalionului de Acțiune Rapidă, a declarat pentru The Associated Press că sunt victime printre ostatici, dar nu a oferit alte detalii. Masud a spus că printre cei salvați se numără un japonez, care a fost rănit și doi cetățeni din Sri Lanka.

Mario Palma, ambasadorul Italiei în Bangladesh, a declarat pentru postul public italian de televiziune că șapte cetățeni ai țării sale s-au numărat printre ostatici.

Sute de polițiști și militari au fost trimiși vineri noapte la locul incidentului. Martori au anunțat că au avut loc explozii și există schimburi de focuri.
Potrivit autorităților, cel puțin doi polițiști au fost uciși, relatează Reuters, citând informații difuzate de postul indian de televiziune Times Now.

„Încercăm să rezolvăm această situație în mod pașnic. Îndemn pe toată lumea să rămână calmă, să nu intre în panică”, a declarat vineri seara Benazir Ahmed, șeful Forței de reacție rapidă a poliției.

Rețeaua Stat Islamic a revendicat atacul, potrivit grupului SITE, care monitorizează activitatea islamistă. Agenția Amaq afiliată rețelei Stat Islamic a anunțat că 24 de persoane au fost ucise și 40 au fost rănite, inclusiv străini, potrivit SITE, citat de AP.

Potrivit Reuters, poliția a negat acest bilanț, susținând că doi ofițeri de poliție au fost uciși și cel puțin 20 de persoane au fost rănite.

„Comandourile rețelei Stat Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în orașul Dhaka din Bangladesh”, potrivit comunicatului agenției Amaq, preluat pe rețelele de socializare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Dușmani din cauza moștenirii. Copiii lui Adrian Păunescu se ceartă pe avere
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul