Unde va deschide IKEA cel de-al doilea magazin din România

Unde va deschide IKEA cel de-al doilea magazin din România
Publicat: 01/11/2016, 13:35

Compania de retail mobiliar și decorațiuni Ikea intenționează să construiască magazine în Timișoara, Brașov și Cluj, orașele fiind alese în urma potențialului de piață și al numărului de locuitori, a precizat Stefan Vanoverbeke.

În prezent, în România, portofoliul companiei suedeze include magazinul din zona Băneasa, București și cel care urmează să fie construit, după ce primește avizul, în zona Pallady și careva fi finalizat până la sfârșitul lui 2018. Mai mult, Ikea își propune să aibă 13 magazine în sud-estul Europei până în 2025. În 2017 urmează să se deschidă magazinul din Belgrad, apoi cel din Ljubljana.

În anul financiar 2016 (1 septembrie 2015 – 31 august 2016), magazinul IKEA din România a atins vânzări în valoare de 514.661.610 lei fără TVA, în creștere cu 21,2% față de anul financiar precedent. Magazinul a vândut 17,3 milioane de produse celor 3,2 milioane de oameni au vizitat magazinul.

Alți 6,6 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul IKEA.ro. „În acest an financiar, magazinul IKEA din București a avut vânzări record și a adus o creștere solidă României și regiunii IKEA SEE. Aceasta se datorează în primul rând creșterii serviciului IKEA Comenzi online, care ne-a depășit așteptările”, a spus Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South East Europe.

Dintre cele 17,3 milioane de produse vândute, 79,5% au fost produse de mobilier și 20,5% accesorii și decorațiuni. Dintre obiectele de mobilier, familia BESTÃ… pentru camera de zi a avut cel mai mare succes, cu peste 80.000 de produse vândute. În departamentul de decorațiuni și accesorii, familia de farfurii OFTAST a avut cele mai bune vânzări, cu peste 311.000 de bucăți.

În anul financiar 2016 au fost înregistrate 103.975 de comenzi online, o creștere de peste 140% a vânzărilor generate în comparație cu anul financiar 2015. Cele mai multe comenzi au venit din București, Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.

Departamentul IKEA FOOD, format din restaurantul IKEA, Magazinul de Delicatese Suedeze și Bistro, a avut o creștere de 7,4% față de anul anterior. În anul financiar 2016, vânzările IKEA FOOD au reprezentat 6,3% din vânzările totale ale IKEA România. Mai mult, magazinul IKEA din București a vândut cele mai multe prăjituri Almondy din lume, 297.000 de bucăți.

Numărul total de angajați din anul financiar 2016 a fost 569, dintre care 264 lucrează pentru companie de peste cinci ani și 48% se califică pentru pensia privată oferită de IKEA Group tuturor angajaților care lucrează pentru companie de peste 5 ani. 52% dintre angajați sunt bărbați și 48% femei, dintre care 50% femei în echipa de management a magazinului IKEA din Băneasa. Același procent de 50% femei este valabil pentru echipa de management din organizația IKEA South East Europe.

În mai 2016, salariul minim brut în IKEA România a fost majorat la 2.000 de lei, cu 47% mai mult în comparație cu decembrie 2015. Mai mult, au fost introduse un bonus pentru vacanță de 900 de lei net și decontarea cheltuielilor lunare de transport, în valoare de până la 150 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale