8 locuri secrete de vizitat în București: de la singura stradă în trepte la templul Coral

8 locuri secrete de vizitat în București: de la singura stradă în trepte la templul Coral
Publicat: 02/03/2017, 11:20

Strada Xenofon-singura stradă în trepte. Această stradă a fost construită în urmă cu 220 de ani și are un design unic, deoarece este construită în trepte. Are 100 de trepte și este un exemplu pentru arta modernă a străzii. În fiecare an, treptele sunt repictate, iar acestea includ diferite teme ale Bucureștiului, precum monumente faimoase proiectate în forma unei cascade.

Castelul lui Vlad Țepeș. Este localizat în mijlocul orașului iar clădirea reprezintă o replică a Fortăreței din Poenari care a fost deținută de Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Dracula. Construcția are peste 100 de ani, iar pe vremea Regelui Carol I, castelul era folosit pentru a deține un rezervor de apă.

Casa Melik. Construită în anul 1750, casa este una dintre cele mai vechi clădiri private din București. Locuința dispunde de un design cu elemente tradiționale precum o pivniță înaltă, verandă acoperită cu geam etc. În ziua de astăzi, casa găzduiește Muzeul Theodor Pallady și poate fi vizitat de miercuri până duminică.

Stația de metrou Politehnica. Stația de metrou oferă un peisaj unic cu fosile preistorice care datează de mai bine de 65 de milioane de ani. Greu de crezut, nu? Construcția stației a început în 1983, iar plăcile care au fost folosite au fost extrase din Munții Apuseni, o zonă care a fost total acoperită de apă în perioada cretacică. Toate fosilele aparțin unor creaturi marine precum melci de mare, corali, scoici și sunt perfect vizibile în stația de metrou.

Pasajul Macca Vilacrosse. Acest pasaj spectaculos acoperit de geamuri în nuanțe de galben a fost construit în 1891 în timpul celei mai prospere perioade din București- la Belle Époque (Epoca Frumoasă). Pasajul reamintește de stilul boem și a fost construit pentru a încuraja comerțul la nivel de stradă. Cu alte cuvinte, a fost primul mall din București. În ziua de astăzi, pasajul găzduiește o varietate de baruri și restaurante.

Biserica Mihai Vodă. Una dintre cele mai vechi și bine păstrate biserici din București este biserica Mihai Vodă care, este un exemplu rar al arhitecturii medievale. Aceasta a fost construită în 1594 de Mihai Viteazul (primul om care a unit Valahia, Transilvania și Moldova) și a fost înconjurată de ziduri de apărare, aflându-se deasupra orașului, în vârful unui deal. Din păcate, în ziua de astăzi, biserica este ascunsă în spatele blocurilor comuniste, deoarece în acea perioadă, Ceaușescu nu își dorea să vadă nicio biserică lângă Palatul Parlamentului și a ordonat distrugerea lor. Arhitectul șef a reușit să salveze 13 biserici, mutându-le cu ajutorul unui camion feroviar, aceasta fiind mutată 285 de metri la Est.

Insula virgină. Este una dintre cele mai mici 5 insule care înconjoară lacul parcului Alexandru Ioan Cuza (Parcul IOR). Această mică insulă este unică, deoarece și-a dezvoltat propriul ecosistem, fiind un refugiu potrivit pentru diferite specii precum rațe, lebede, țestoase, șerpi de apă și insecte. Aceasta este o zonă protejată, iar singurul mod în care te poți apropia este prin închirierea unei bărci. Parcul IOR este unul dintre cele mai mari parcuri din București, fiind tototdată o oază adevărată a naturii.

Templul Coral. Acesta este una dintre cele mai importante clădiri pentru religia Iudaică din România. A fost construit între 1857 și 1867, când comunitatea de everei obișnuia să fie cea mai mare minoritate din București (11%). Templul a fost devastat de Legionari și restaurat dupa cel de-al doilea război mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Când ajunge ciclonul în România! Meteorologii declară că valul de aer rece aduce lapoviță și...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Noi reguli pentru ITP. Președintele Iohannis a promulgat legea
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
De ce nu mai vor copiii lui Alin Oprea să știe de el: "Și eu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Cum poţi da valoare fotografiilor tale, cu un print foto calitativ, rapid şi profitabil
×