Prima pagină » Magazin » 8 locuri secrete de vizitat în București: de la singura stradă în trepte la templul Coral

8 locuri secrete de vizitat în București: de la singura stradă în trepte la templul Coral

8 locuri secrete de vizitat în București: de la singura stradă în trepte la templul Coral
Foarte mulți turiști care vor să viziteze Bucureștiul cu ajutorul unei hărți, vor crede că două zile sunt de-ajuns. Ei bine, acest lucru poate fi adevărat dacă te așezi în fața celor mai mari atracții turistice, faci câteva fotografii și pleci. Însă, acest lucru nu înseamnă neapărat că ai vizitat.

Strada Xenofon-singura stradă în trepte. Această stradă a fost construită în urmă cu 220 de ani și are un design unic, deoarece este construită în trepte. Are 100 de trepte și este un exemplu pentru arta modernă a străzii. În fiecare an, treptele sunt repictate, iar acestea includ diferite teme ale Bucureștiului, precum monumente faimoase proiectate în forma unei cascade.

Castelul lui Vlad Țepeș. Este localizat în mijlocul orașului iar clădirea reprezintă o replică a Fortăreței din Poenari care a fost deținută de Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Dracula. Construcția are peste 100 de ani, iar pe vremea Regelui Carol I, castelul era folosit pentru a deține un rezervor de apă.

Casa Melik. Construită în anul 1750, casa este una dintre cele mai vechi clădiri private din București. Locuința dispunde de un design cu elemente tradiționale precum o pivniță înaltă, verandă acoperită cu geam etc. În ziua de astăzi, casa găzduiește Muzeul Theodor Pallady și poate fi vizitat de miercuri până duminică.

Stația de metrou Politehnica. Stația de metrou oferă un peisaj unic cu fosile preistorice care datează de mai bine de 65 de milioane de ani. Greu de crezut, nu? Construcția stației a început în 1983, iar plăcile care au fost folosite au fost extrase din Munții Apuseni, o zonă care a fost total acoperită de apă în perioada cretacică. Toate fosilele aparțin unor creaturi marine precum melci de mare, corali, scoici și sunt perfect vizibile în stația de metrou.

Pasajul Macca Vilacrosse.  Acest pasaj spectaculos acoperit de geamuri în nuanțe de galben a fost construit în 1891 în timpul celei mai prospere perioade din București- la Belle Époque (Epoca Frumoasă). Pasajul reamintește de stilul boem și a fost construit pentru a încuraja comerțul la nivel de stradă. Cu alte cuvinte, a fost primul mall din București. În ziua de astăzi, pasajul găzduiește o varietate de baruri și restaurante.

Biserica Mihai Vodă. Una dintre cele mai vechi și bine păstrate biserici din București este biserica Mihai Vodă care, este un exemplu rar al arhitecturii medievale. Aceasta a fost construită în 1594 de Mihai Viteazul (primul om care a unit Valahia, Transilvania și Moldova) și a fost înconjurată de ziduri de apărare, aflându-se deasupra orașului, în vârful unui deal. Din păcate, în ziua de astăzi,  biserica este ascunsă în spatele blocurilor comuniste, deoarece în acea perioadă, Ceaușescu nu își dorea să vadă nicio biserică lângă Palatul Parlamentului și a ordonat distrugerea lor. Arhitectul șef a reușit să salveze 13 biserici, mutându-le cu ajutorul unui camion feroviar, aceasta fiind mutată 285 de metri la Est.

Insula virgină. Este una dintre cele mai mici 5 insule care înconjoară lacul parcului Alexandru Ioan Cuza (Parcul IOR). Această mică insulă este unică, deoarece și-a dezvoltat propriul ecosistem, fiind un refugiu potrivit pentru diferite specii precum rațe, lebede, țestoase, șerpi de apă și insecte. Aceasta este o zonă protejată, iar singurul mod în care te poți apropia este prin închirierea unei bărci. Parcul IOR este unul dintre cele mai mari parcuri din București, fiind tototdată o oază adevărată a naturii.

Templul Coral. Acesta este una dintre cele mai importante clădiri pentru religia Iudaică din România. A fost construit între 1857 și 1867, când comunitatea de everei obișnuia să fie cea mai mare minoritate din București (11%). Templul a fost devastat de Legionari și restaurat dupa cel de-al doilea război mondial.

Mediafax
Salariul mediu în România scade în mai la 5.508 lei net, cu 139 lei mai puțin decât în aprilie
Digi24
Deputatul Vexler renunță la Ordinul Național pentru Merit după ce Nicușor Dan a contestat la CCR legea anti-extremism
Cancan.ro
Caz de antrax la spitalul Matei Balș! Mama a murit, iar fiul suferă în spital. Cum au luat boala
Prosport.ro
L-a părăsit când el era plecat de acasă. N-a avut nicio remușcare
Adevarul
Avertismentul unui economist: „Pentru cei săraci, perioada următoare va semăna, din păcate, cu un fel de Jocurile foamei”
Mediafax
Prognoza meteo pe 4 săptămâni. România se pregătește pentru o perioadă de vară intensă
Click
Nutriționiștii avertizează, după decesul lui Mihai Leu. Cum prevenim cancerul de colon, care sunt alimentele-otravă? Trucul lui Dorel Vișan: „Bei cana asta, pe parcursul zilei, puțin câte puțin”
Wowbiz
Mama tinerei ucisă în Mureș face declarații tulburătoare! Modul înfiorător în care Anda a fost lăsată fără viață de bărbatul de care încerca să scape de luni întregi: „L-am implorat să se oprească”. Criminalul, dat în urmărire națională
Antena 3
În Slovacia, președintele țării și ministru apărării s-au dezbrăcat de costume și au început pregătirea militară: Nu e un reality show
Digi24
VIDEO Culmea beneficiilor într-o companie de stat: spor de femeie și la bărbați. Ministrul Energiei: „Am trimis corpul de control”
Cancan.ro
Irina Columbeanu a spus adevărul despre Mr. Pink! Cum se comportă bărbatul cu fiica Monicăi Gabor
Ce se întâmplă doctore
Doliu în lumea filmului. Actrița CELEBRĂ a murit la doar 42 de ani! Cauza decesului
observatornews.ro
16 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până la noapte
StirileKanalD
De ce a omorât-o Robert Lupu pe Teodora, de fapt! Răsturnare de situație: NU o voia înapoi, ci altul era motivul
KanalD
Ultima oră! Cutremur în România, în această dimineață. Cât de puternic a fost
Ciao.ro
Divele din România care au atras toate privirile cu cele mai îndrăznețe ţinute! Imagini de colecție
Promotor.ro
Greșeala pe care o fac șoferii de camion pe drumurile naționale
Descopera.ro
Un mare mister al omenirii, aproape de rezolvare
Capital.ro
Mașinile mai vechi de 12 ani vor avea interzis! Noi reguli pentru românii cu mașini pe benzină sau motorină
Evz.ro
Vedetă din România, de urgență la spital. S-a întâmplat în direct
A1
Ștefan Iancu, actorul din Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, a făcut un pas important în carieră. Ce planuri are pentru vara asta
Stirile Kanal D
VIDEO Ea este Luiza, mămica de 24 de ani care a murit după ce a născut prin cezariană. Și-a ținut băiețelul în brațe și s-a stins. Mai avea două fetițe gemene acasă: "Când a operat-o, i l-a dat de l-a văzut și l-a pupat"
Kfetele
O tânără mămică de gemene, în vârstă de 24 de ani, s-a stins din viață după ce a fost mutată la mai multe spitale, în urma unei operații de cezariană!
RadioImpuls
Totul a fost planificat. Criminalul care și-a decapitat propriul tată face mărturii înfiorătoare. A filmat întreaga scenă și a postat clipul pe Youtube. Ce l-a împins să comită oroarea monstruoasă: "Acum se află în iad" 
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Măria are vise erotice: – Ioane, eram la o expoziţie de obiecte masculine!
Descopera.ro
Foștii șefi ai NASA fac front comun împotriva tăierilor de buget propuse de administrația Trump