Tăriceanu, despre Secția specială de investigare a magistraților: Văd agitație neobișnuită. Vă prefaceți că nu știți de ce s-a înființat Secția de anchetă

Tăriceanu, despre Secția specială de investigare a magistraților: Văd agitație neobișnuită. Vă prefaceți că nu știți de ce s-a înființat Secția de anchetă
Publicat: 25/06/2019, 18:10

„Văd o agitație neobișnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneția a opinat că există neclarități în procesul de numire și funcționare a Secției speciale de investigare a magistraților. Poate membrii comisiei or fi având unele semne de întrebare, dar voi, apărătorii vechiului sistem, sigur nu aveți”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, marți, pe Facebook.

„Vă prefaceți că nu știți de ce s-a înființat această secție. Vă reamintesc eu, pe scurt: pentru că, atunci când de anchetarea magistraților se ocupa DNA, aveam parte, în fapt, de o amplă operațiune de confecționare a unor dosare pentru șantajarea instanțelor de judecată. Când Secția s-a înființat, la DNA dospeau pentru vremuri „oportune” peste 4.000 de dosare pe numele unor magistrați. Când a fost momentul transferului acestor dosare la noua secție, același DNA a clasat mai mult de jumătate dintre ele. Dovadă clară că erau ținute doar ca metodă de șantaj. Pe atunci era totul în regulă, nu-i așa, pentru că doamna Kovesi și acoliții ei aveau drept de viață și de moarte asupra Justiției, punând pumnul în gură judecătorilor și forțându-i să danseze în câmpul tactic după muzica serviciilor” a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că acum când există o astfel de Secție de anchetare, una complet independentă, brusc nu mai este în regulă.

„Acum când avem o secție dedicată anchetării magistraților, o secție complet independentă și plasată sub autoritatea CSM, garantul independenței justiției, brusc nu mai e în regulă. Oare de ce? Simplu: din interes, ignoranță, ori pur și simplu ticăloșie, sunteți gata să sacrificați libertatea și independența judecătorilor. Sunteți gata să faceți orice ca să îngropați greșelile – eufemistic spus greșeli – trecutului. Sau și mai simplu: din pură complicitate cu artizanii menținerii Justiției în genunchi, de ani și ani de zile”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele ALDE a amintit și de perioada colaborării SRI cu DNA, de șantaj, amenințări, în perioda Kovesi. El i-a îndemnat pe „băieți” să nu se mai „ascundă după plop” și să stea mai răsfirați, fiindcă „bate la ochi”.

„Comuniștii au făcut justiția cu procurorii și securiștii. Regimul Macovei-Kovesi-Băsescu a adăugat acestora arhiva SIPA, CNSAS, ANI sau interceptările ilegale ale SRI. Șantaj, amenințări, intimidări, nu ați precupețit niciun efort. În țara lui Negulescu-Portocală, România a devenit, într-adevăr, o imensă portocală, una mecanică, exact ca în romanul lui Burgess. Naturală și colorată la exterior, dar ascunzând sub coajă un imens și tenebros mecanism de mare precizie – mecanismul dictaturii statului paralel cu sprijinul neprețuit al procurorilor. De asta și nu de altceva vă repugnă Secția specială, nu vă mai ascundeți pe după plop, băieți. Și mai răsfirați-vă, cât de cât, că bate la ochi…”, a conchis Tăriceanu.

Reacția liderului ALDE vine după ce Comisia de la Veneția a exprimat preocupare în legătură cu reformele aplicate în sistemul judiciar din România, în principal în privința recurgerii la ordonanțe de urgență și asupra motivelor înființării Secției speciale de investigare.

Foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
ADIO, nea Ovidiu! România toată plânge: Dumnezeu să-l primească în împărăția Sa
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×