Fifor face lumină: Nu am spus să treacă 112 la MAI. Vom avea în același loc 112, SMURD-ul, pompierii și Poliția / S-a sunat la jandarmi în virtutea unei relații de prietenie, omul a spus „nu mai lucrez acolo”

Fifor face lumină: Nu am spus să treacă 112 la MAI. Vom avea în același loc 112, SMURD-ul, pompierii și Poliția / S-a sunat la jandarmi în virtutea unei relații de prietenie, omul a spus „nu mai lucrez acolo
Publicat: 01/08/2019, 11:28

Ministrul interimar al Afacerilor Interne a precizat că primul oraș unde va fi implementat acest sistem va fi Capitala, termenul limită fiind de 8 august.

„Eu nu am spus că să treacă 112 la MAI, eu am spus altceva și repet. Am vorbit despre integrarea dispecerizării, chiar în dimineața asta am avut o discuție destul de îndelungată cu Raed Arafat, am dat deja dispozițiile necesare, se va emite un ordin care se va face…Pentru București, pentru că începem cu Bucureștiul cu această integrare, vom avea pe acleași loc 112, vom avea Ambulanța, SMURD-ul, pompierii și ce lipsea din această arhitectură, lipsea Poliția. Cum, de ce nu s-a reușit această integrare până în momentul de față nu vreau să comentez, cert este prin ordinul meu, lucrul acesta se va petrece până pe data de 8 august, adică va veni și Poliția alături de structurile de care vorbeam, pentru a elimina orice fel de întârziere, orice fel de reacție întârziată”, a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.

Ministrul a exemplificat și cum va funcționa noul sistem integrat. „Un om care sună la 112 face primul contact cu operatorul STS, care în 10-20-30 de secunde, face o redirecționare de speță apărută, către Poliție, Ambulanță, instituția abilitată să aibă prima intervenție”, a spus Fifor.

Mihai Fifor a precizat că operatorul STS care i-a răspuns Alexandrei avea la momentul respectiv trei apeluri în așteptare, dintre care unul privind un caz de violență domestică, în care existau indicii că s-ar fi putut comite crimă.

„Acolo a fost o problemă a faptului că nu erau pe un loc, a durat până s-a făcut legătura cu dispecerul de la poliție, dispecerul de la poliție era unul singur, asta era o altă problemă, avea trei apeluri simultane, a răspuns Alexandrei, a stat de vorbă, am văzut cu toții în ce manieră a stat de vorbă, timp în care erau alte două apeluri în așteptare, unul dintre ele cu violență domestică, dar violență domestică unde avea indicii că se poate petrece o crimă. Dacă erau cu toții pe un loc poate că dispecerul de la Poliție anunța în timp util intervenția și nu aveam această sincopă. Vreau să fie pe un loc și STS și dispecerii de la celelalte servicii, pentru a câștiga timp fizic. În același loc. Asta înseamnă integrarea dispecerizării. Asta se va întâmpla în București, am spus că vom începe în București până pe data de 8 august se va petrece acest lucru”, a conchis Fifor.

Fifor: S-a sunat la jandarmi în virtutea unei relații de prietenie, omul a spus

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat, joi, că a solicitat lămuriri despre cum a fost cerut ajutorul jandarmilor la Caracal, precizând că i s-a spus că s-a acționat „în virtutea unei relații de prietenie”, catalogând atitudinea drept una neprofesionistă.

„Am făcut aseară (miercuri seară -n.r.) o discuție cu împuternicitul la jandarmi, mi-a explicat despre ce a fost vorba, am înțeles că s-a sunat în virtutea unei relații de prietenie către cei de la Craiova și omul acela a spus >, cum e firesc, dacă ai nevoie de sprijinul jandarmilor. S-a clarificat chestiunea aceasta, s-a sunat la jandarmi la Olt și a fost sprijin. Categoric, nu e o manieră profesionistă de lucru. Nu pți să stai să cauți în telefon în agendă, să vezi și hai să îl suni eu pe cutare, că îl cunosc și trimite-mi și mie 10 jandarmi”, a declarart Mihai Fifor.

Detaliile despre ajutorul cerut de Poliție jandarmilor ar apărea în raportul Ministerului Afacerilor Interne despre acest caz, prezentat în CSAT, raport care nu a fost făcut însă public de MAI, până la ora transmiterii știrii.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne a anunțat că o să aibă în decursul zilei de joi și o discuție cu comandantul jandarmilor, pentru a vedea exact cum au decurs lucrurile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Anunţ trist despre Kate Middleton, făcut de apropiaţi! Trece prin iad
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Câștigător Survivor All Stars 2024 | Cine ia marele premiu de 100.000 de euro de...
Ce se întâmplă dacă țineți pâinea la frigider, de fapt. Efectul la care nu v-ați...
Cod portocaliu de ploi torențiale în vestul țării. Zonele vizate de avertizarea ANM
Descoperirea secolului! Breaking news!
Când vor primi pensionarii fluturașii cu pensia recalculată? Care sunt modalitățile de distribuire
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Regula obligatorie pentru POSESORII DE PISICI. S-a dat ordin pentru toată lumea
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Cum se înțelege, de fapt, fiica lui Adrian Enache cu Iuliana Marciuc: „Am fost supărată”
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Un cod misterios din templele asiriene antice, în sfârșit elucidat
×