Fiul meu de 5 ani suferă cu adevărat după străbunicul lui pe care nu l-a cunoscut niciodată / Fenomenul neobișnuit, explicat de specialist

Fiul meu de 5 ani suferă cu adevărat după străbunicul lui pe care nu l-a cunoscut niciodată / Fenomenul neobișnuit, explicat de specialist
Publicat: 16/09/2019, 10:54

Eu și partenerul mea avem un fiu de 5 ani care pare fericit și mulțumit. Însă trăim destul de departe de ceilalți membri ai familiei noastre. Nu am o relație apropiată cu rudele, chiar destul de distantă (părinții mei au divorțat când eram destul de mic și cu niciunul dintre ei nu am avut o relație apropiată). Am avut diferite dificultăți cu ei, din această cauză fiul meu nu i-a cunoscut niciodată.

„Bunicul meu a murit când aveam 14. Am fost foarte apropiat de el și îmi lipsește foarte mult. În acea perioadă am început să fiu anxioasă și tristă. De-a lungul timpului i-am povestit fiului meu despre el, dar nu detaliat. Dar fiul meu devine trist frecvent deoarece «îi e dor de bunicul». Îmi fac griji pentru el deoarece plânge și suferă cu adevărat, ca și când ar trece printr-o pierdere foarte mare și s-ar simți foarte singur.

Când eram mic, eram destul te singuratic și vreau să nu reflect același lucru asupra lui. Dar încerc să descopăr ce îi provoacă tristețea asta. Nu prea pot să înțeleg cum poate duce dorul unei persoane pe care nu a cunoscut-o niciodată”, a povestit femeia despre experiența neobișnuită.

„E de apreciat faptul că încerci să fi o mamă foarte diferită de a ta și pari o fire sensibilă. Fiul tău a ajuns la vârsta la care începe să înțeleagă faptul că oamenii mor și poate că este afectat de lipsa unei persoane pe care nu a cunoscut-o doar pentru faptul că încearcă să înțeleagă tot acest proces.

Am discutat despre acest lucru cu Adele Braun, psihoterapeut pentru copii și adolescenți. Faptul că ai o relație atât de distantă cu toate rudele i-a pus un semn de întrebare. «Părinții ar putea (chiar dacă încearcă să nu o facă) să propage suferința și singurătatea pe care le simt asupra copiilor. Mă întreb dacă nu cumva fiul tău experimentează anumite sentimente care de fapt sunt ale tale și ale soțului tău, pe care le confundă cu propriile lui sentimente. Este evident faptul că istoria familiei voastre este una plină de durere. Poate că nu ai apucat să treci prin procesul de suferință după ce te-ai înstrăinat de proprii părinți ținând cont că la scurt timp după ai devenit mamă. De asemenea, ați putea experimenta și sentimente de izolare în sensul în care poate nu aveți suportul de care aveți nevoie drept părinți».

Ce i-ai povestit fiului tău despre bunicii lui? Poate vrea să afle mai multe despre ei. Adele Brau se întreba «dacă nu cumva fiul tău experimentează sentimentale tale și ale lui despre trecut. Probabil că vrea să afle mai multe despre istoricul familiei, dar nu știe cum să întrebe, mai ales dacă simte că acest subiect este unul dureros pentru tine». Se pare că bunicul tău reprezintă mai mult decât atât pentru tine și pentru fiul tău”, a sfătuit-o specialistul Annalisa Barbieri.

De asemenea, aceasta îi recomandă să aibă discuții deschise despre acest subiect cu fiul lui și poate chiar să facă un arbore genealogic pentru ca micuțul să își dea seama care este locul lui în lume. În plus, îi recomandă fie atentă la întrebările exacte puse de cel mic deoarece copiii, de obicei, întreabă doar ceea ce vor cu adevărat să afle, nimic în pluc.

Foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern