Simonis, despre proiectul privind dublarea alocațiilor: Atacarea la CCR mi se pare puțin absurd

Simonis, despre proiectul privind dublarea alocațiilor: Atacarea la CCR mi se pare puțin absurd
Publicat: 18/12/2019, 18:50

„Pe de-o parte, astăzi am avut o victorie prin trecerea acestui proiect cu amendamente, dar e și o victorie a acestor copii și a părinților acestora. În ceea ce privește atacarea la CCR, mi se pare cel puțin absurd un astfel de demers, în condițiile în care ne amintim că în luna februarie a acestui an, când PSD a elaborat bugetul de stat, un amendament în același sens, anume dublarea alocației, a fost introdus de PNL, iar Guvernul PSD nu a avut ce să facă, deși avizase negativ o astfel de idee, a găsit resursele finanicare necesare pentru a implementa o astfel de măsură. Prin urmare, somez Guvernul să nu se joace cu astfel de subiect, care e unul sensibil, chiar și acesta cu alocațiile, România e una din statele membre cu cea mai mică alocație pentru copii, prin urmare, somez Guvernul să găsească resursele, așa cum am făcut-o și noi, de fiecare dată, și să implementeze de urgență, de la 1 ianuare această măsură”, a explicat Alfred Simonis, despre posibilitatea ca PNL să sesizeze la CCR proiectul privind dublarea alocațiilor.

Chestionat, miercuri la Parlament, despre presupusa tehnică a PSD de a pune presiune asupra liberalilor, prin introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte cu impact fiscal-bugetar, Simonis a afirmat că nu au fost multe proiecte.

El mai consideră că gestul deputaților PNL de a-și scoate cartelele la vot este „rușinos”.

„Nu știu cum aș putea să răspund, când în afară de această măsură de dublare a alocației, care e una foarte bună din câte zic eu, care a fost susținută de mulți colegi, mai puțin cei de la PNL, care au scos cartelele într-un mod rușinos, pentru a nu-și asuma un vot împotrivă, de fapt, ei votând împotrivă nevotând în niciun fel, pentru că au sperat că nu vom întruni numărul necesar de voturi pentru o lege organică. Cu excepția acestei inițiative, nu au fost multe, așa, a mai fost cea cu TVA, inițiată de PNL, nu putem fi găsiți vinovați”, a explicat Simonis.

Liderul deputaților PSD a adăugat că Guvernul PNL are resursele necesare pentru dublarea alocațiilor, însă se preocupă de alte aspecte, cum ar fi achitarea datoriilor în cazul Romatsa, situație în care Executivul s-a grăbit.

„Guvernul are responsabilitatea de a identifica resursele financiare pentru a implementa măsurile dorite de Parlament. Evident că se pot face din alte surse financiare, însă mie mi-e greu să înțeleg constituirea acestui buget, pentru că sunt tăieri la Educuație, Sănătate, Dezvoltare, nu-mi dau seama unde duc banii. Adevărat, am văzut cum Guvernul acesta s-a grăbit să plătească 300 de milioane de euro unor privați, în loc să se gândească că acești bani puteau fi dați către acest proiect”, a completat Simonis.

Social-democratul consideră că graba „plății către privați” e „cel puțin suspect”.

„Guvernul PSD a considerat că nu este o prioritate. În prima săptămână sau primele două săptămâni după ce au preluat guvernarea, Guvernul PNL s-a grăbit să plătească aceste creanțe. S-au găsit soluții, de fiecare dată, pentru a evita plata unei sume mari. Poate se putea găsi o soluție de eșalonare, dar graba aceasta de plată către privați, e cel puțin suspect”, a conchis liderul deputaților PSD.

Reacția vine în contextul în care liderul deputaților PNL Florin Roman a declarat, miercuri, că toate proiectele pentru care nu există punctul de vedere al noului Guvern trebuie atacate la CCR. Liberalul a precizat că îi aparține ideea ca PNL să scoată cartelele la votul pentru proiectul privind mărirea alocațiilor.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege ce prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Imagini controversate din Iași, devenite virale. Gestul rușinos făcut de această blondă, în autobuz
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Crima din Sibiu: prima explicație a tânărului care și-a ucis iubita cu un cuțit, într-un...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Statul NU mai plătește BANII. Românii trebuie să se grăbească. Termen limită: 7 iunie
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Valuri gigantice de materie întunecată ar putea modifica orbita stelelor
×