POST-CORONAVIRUS. Staff-ul ar putea fi înlocuit cu roboți. Metoda care poate fi mijloc de prevenție a răspândirii virusului

POST-CORONAVIRUS. Staff-ul ar putea fi înlocuit cu roboți. Metoda care poate fi mijloc de prevenție a răspândirii virusului
Staff-ul ar putea fi înlocuit cu roboți. Metoda care poate fi mijloc de prevenție a răspândirii virusului / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/05/2020, 10:56
Actualizat: 19/05/2020, 10:58

Specialiștii susțin că în curând persoanele care se cazează la hoteluri ar putea fi servite de roboți, măsură care ar urma să se implementeze în unități hoteliere din întreaga lume. Aceștia precizează că roboții ar putea fi folosiți la recepție, la gătit și curățenie, precum și pe post de barman, la servirea băuturilor, și livrările în camere.

În plus, specialiștii anticipează că folosirea roboților ar urma că ducă la creșterea eficacității și productivității în industria hotelieră, relatează Metro.

Echipa de experți de la Universitatea Surrey, Marea Britanie, au discuta cu specialiștii în resurse umane de la 19 hoteluri diferite pentru a identifica trendurile cheie din industrie, precum și provocările majore care ar putea apărea în următorii 10 ani. De asemenea, aceștia au fost întrebați și despre modul în care ar urma să facă față provocărilor determinate de roboții și tehnologia pe care o presupune funcționarea și utilizarea lor.

Roboții – mijloc de distanțare socială și interacțiune redusă

Cercetătorii au subliniat faptul că interacțiunile cu roboți în hoteluri ar putea facilita distanțarea socială ceea ce ar duce la redeschiderea în siguranță și redresarea economică a unor hoteluri.

De asemenea, aceștia pretind că industriile ar trebuie să-și reinventeze procesele și sistemele pentru a face față noului mod de viață izolată pentru a preveni prăbușirea economică în contextul pandemiei de coronavirus.

Totuși, aceștia au punctat și provocările pe care le poate aduce tehnologia: costuri ridicate, lipsa de aptitudini, precum și schimbări semnificative în structura organizațională.

Așadar, cercetătorii anticipează importanța modului de adaptare a industriei la robotizare, dar mai ales echilibrul care trebuie menținut în ceea ce privește roboții și personalul uman, atât din punct de vedere al experienței clienților, cât și al forței de muncă.

„Implementarea serviciilor robotizate în industria hotelieră este în creștere. Acest proces ar putea fi accelarat ținând cont că trebuie minimizat contactul social, așa cum vor și clienții. În timpul perioadei de carantină, e posibil ca unii manageri să plănuiască un nou start, mai ales după ridicarea măsurilor de restricție, ceea ce reprezintă un adevărat stimul pentru implementarea serviciilor robotizate”, a explicat conducătorul studiului, doctorul Tracey Xu.

Studiul a fost realizat de doctorul Tracey Xu, alături de Mark Ashton, tot de la Universitatea Surrey, și Jason Stienmetz, profesor asistent la MODUL, Universitatea din Viena.

Studiul a fost publicat în International Journal of Contemporary Hospitality Management.

Într-o cafenea din Japonia, serviciul a fost deja implementat, iar roboții sunt dirijați de persoane cu dizabilități, oferfindu-le astfel o șansă reală de angajare. De asemenea, și într-un restaurant in India, clienții sunt serviți la masă de roboți, iar în două hoteluri din Japonia clienții sunt întâmpinați de roboții care le care bagajele în cameră sau le aruncă gunoiul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunţul dimineţii! Este vorba despre Florin Piersic
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Halucinant! Victimele accidentului de la 2 Mai, învinovăţite pentru că au fost ucise de Vlad...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, continuă seria gafelor. A întrebat-o pe...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă o Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Vremuri tulburi pentru aceste zodii. Curg problemele
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
De ce câinii se miros reciproc atunci când se întâlnesc?