GÂNDUL LIVE. Povestea emoționantă a unui copil cu tulburări de spectru autist, care a obținut peste 9,50 la Evaluarea Națională. A fost victimă a bullying-ului, dar nu poartă pică niciunui coleg | Tatăl băiatului: „Este perfectul meu imperfect”

Publicat: 25/06/2020, 13:51
Actualizat: 25/06/2020, 14:37

Un copil cu tulburări de spectru autist s-a făcut remarcat la Evaluarea Națională de anul acesta, obținând o medie de peste 9.50. Cu puțin timp în urmă, băiatul a fost victima bullying-ului colegilor care nu ratau nicio ocazie să-l umilească. Mihai, tatăl copilului, a povestit momentele grele pe care a reușit să le depășească băiatul în cei opt ani de școală.  

„Povestea începe undeva acum 13 ani când a fost prima dată diagnosticat la spitalul Obregia. Au urmat 6 ani de terapie cu 2 terapeuți diferiți, aproape în fiecare zi. Înainte să intre în clasa 1 toată lumea a spus că nu mai e nevoie de terapie și poate merge la o școală normală. Este o tulburare de spectru autist înalt funcțional care se recuperează”, a povestit Mihai la Gândul Live.

Odată cu începerea școlii, băiatul a devenit victima colegilor săi. Primul moment de manifestare a bullying-ului a fost în clasa I când mai mulți elevi l-au ținut în timp ce unul i-a dat pantalonii jos în fața clasei: „Am strâns din dinți. Nu a știut nimeni că are probleme speciale. A aflat un pic mai târziu și doamna învățătoare. Am trecut peste, au fost mustrați colegii respectivi, au fost chemați părinții”, a povestit tatăl, care a menționat că și-a dorit ca situația specială a elevului să rămână secretă, pentru ca profesorii să nu-i ofere un tratament preferențial.  Dar bullying-ul nu s-a oprit aici.  „La finalul clasei a patra de 7-8 ori a tot fost lovit. Am sunat învățătoarea”, a povestit bărbatul. 

„Colegii fie îl loveau, fie îl împingeau, fie îi aruncau cărțile pe jos”

La finalul clasei a patra, băiatul a obținut rezultate foarte bune la evaluarea pe care a terminat-o în aproximativ 15 minute. După clasele primare, a urmat gimnaziul, la începutul căruia colegii au continuat să-l lovească și să-l umilească pe copil. 

„Aproape toți colegii începând cu clasa a cincea fie îl loveau, fie îl împingeau, fie îi aruncau cărțile pe jos. Vă dați seama cum mă simțeam când mă întrebau pe mine ce au cu el. Își găseau momente când nu erau practic profesorii pe fază. Nu prea ieșea în pauză.  A fost aproape să fie și băgat cu capul în wc de un coleg, dar un profesor a aflat și a fugit foarte repede la toaletă”. 

Părinții au evitat să-i ia băiatului un smartphone, pentru a evita apariția cyberbullying-ului, însă diriginta, care nu știa de situația specială a băiatului, a insistat să primească un telefon pentru a putea face parte din grupul de WhatsApp al clasei. Teama părinților s-a adeverit. Pe grupul paralel de WhatsApp al clasei, toată lumea vorbea și îl trata ca și cum ar fi fost un elev cu rezultate slabe, chiar dacă în realitate el avea performanțe deosebite: Făcea înot cu rezultate destul de bune a făcut șah, are 2 competiții castigate de șah”, a povestit Mihai. 

„Nu poartă pică. Este un copil de aur

Spre sfârșitul gimnaziului situația s-a mai liniștit și colegii au încetat în a-l mai face victima bullying-ului: „El nu poartă pica. Este un copil de aur. Este perfectul meu imperfect. Îi e dor de colegii lui, din păcate cu pandemia asta nu au putut să-și facă un banchet. Acum pe final de clasa a opta lucrurile s-au mai liniștit, copiii s-au mai mărit și probabil au conștientizat ce au de făcut”. 

În ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat în cei opt ani de școală, copilul a realizat performanțe. La finalul gimnaziului a obținut o notă lăudabilă la Evaluarea Națională. Va urma un liceu de top, unde cu siguranță are șanse să intre cu media sa de peste 9,50. „Are abilități în zona în zona matematică, fizică, informatică, vom vedea la sfârșitul liceului dacă va urma o facultate în străinătate”, a declarat Mihai, tatăl unui copil cu tulburări de spectru autist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana