Călin Popescu Tăriceanu, despre cabinele de vot pentru persoanele cu stări febrile: ”Descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot”

Călin Popescu Tăriceanu, despre cabinele de vot pentru persoanele cu stări febrile: ”Descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot”
Călin Popescu Tăriceanu, despre cabinele de vot pentru persoanele cu stări febrile: ”Descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot”

Călin Popescu Tăriceanu creionează un scenariu îngrijorător în ceea ce privește desfășurarea alegerilor, menționând în mediul online că guvernul ”Iohannis-Orban” reușește ”performanța” de a-și călca în picioare propriile reglementări.

Liderul ALDE abordează ”prostia” legată de cabinele speciale de vot pentru alegătorii ”cu stări febrile” și consideră că reprezentanții guvernului condus de Ludovic Orban – din dorința de a organiza cât mai rapid alegeri – poate pune oamenii într-un real pericol din punct de vedere medical.

”În disperarea lor de a organiza cât mai rapid alegeri, Guvernul Iohannis-Orban își calcă în picioare propriile reglementări. Am auzit prostia aia cu cabine speciale de vot pentru cei cu stări febrile, adică pentru cei care au simptome de coronavirus”, scrie Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

”Să zicem că o persoană cu febră, peste 37,3 grade, cu frisoane, cu tuse și alte simptome, ajunge la secția de vot. Acolo dă de o coadă de vreo 10 persoane care așteaptă, păstrând distanța fizică între ei, să intre la vot. Cum vor reacționa oare cei care așteaptă? Ce face persoana cu stare febrilă? Începe să strige: atenție, am stare febrilă!!??”

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: ”Se asigură că cei care nu îi sunt favorabili sunt descurajați să mai vină la urne”

Liderul ALDE prezintă, punctual, etapele prin care o astfel de persoană cu ”stări febrile” va trece, în secția de votare, apărând – inevitabil – întrebări la care chiar guvernanții ar trebui să răspundă.

Fiecare din aceste întrebări este foarte importantă în contextul medical indus de noul coronavirus, iar riscul infectării altor persoane din cauza unor ”gesturi” făcute de persoana cu stări febrile este, astfel, foarte mare.

”De aici, persoana cu stare febrilă ajunge la validarea cărții de identitate, unde își dă masca jos (prima încălcare a legii), apoi merge la litera care corespunde numelui, unde din nou își dă masca jos pentru identificare (a doua încălcare a legii). Aici anunță persoana care se ocupă de lista electorală că are stare febrilă. Ce trebuie să facă acea persoană? Îl lasă să semneze de prezență în lista electorală și apoi distruge sau dezinfectează pixul? Îl îndreaptă spre o zonă specială care va gestiona persoanele febrile? Dacă da, va duce toată lista electorală în zona specială? Aici i se va da o ștampilă care apoi va fi dezinfectată sau distrusă? Buletinul de vot va fi pus în aceeași urnă cu celelalte? La plecare se va putea asigura un traseu separat?”, întreabă liderul ALDE.

Din nefericire, constată Călin Popescu Tăriceanu, guvernanții nu au luat în calcul toate aceste întâmplări și ”complicații” care vin ”la pachet” cu această cabină specială de vot pentru cei cu stări febrile, iar concluzia sa este aceea că se urmărește ”descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot”, respectiv persoanele în vârstă.

”Vă dați seama că nu s-au gândit la nici una dintre aceste întrebări și scopul acestei complicații cu cabina specială pentru cei cu stări febrile are un singur scop: descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot, adică a celor în vârstă, care nu sunt deloc fericiți după ce guvernul le-a furat din mărirea pensiilor. Deci, pe față guvernul zice că ia măsuri pentru a asigura dreptul la vot pentru toți, chiar și pentru cei febrili, dar pe la spate se asigură că cei care nu îi sunt favorabili sunt descurajați să mai vină la urne. Democrația iohannist-orbanistă!”, concluzionează, pe pagina sa de socializare, Călin Popescu Tăriceanu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice