Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire emoționantă cu Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați: ”Genul acela rar de tânăr care nu are în minte doar telefoane mobile și aplicații ușurele”

Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire emoționantă cu Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați: ”Genul acela rar de tânăr care nu are în minte doar telefoane mobile și aplicații ușurele”
Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire emoționantă cu Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați: ”Genul acela rar de tânăr care nu are în minte doar telefoane mobile și aplicații ușurele”

Călin Popescu Tăriceanu a avut o întâlnire emoționantă cu Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, iar ulterior a notat, pe pagina sa de socializare, că a trăit o experiență cu totul neașteptată. Interacțiunea cu Andreeas Novacovici a reprezentat un dialog cu un tânăr eminent, licențiat în domeniul asistenței sociale și doctorand al Universității din Copenhaga.

Liderul ALDE mărturisește că tânărul este un caz cu totul special, o persoană care s-a maturizat rapid și care ”știe ce vrea pentru cei pe care îi reprezintă. Un exemplu viu care confirmă sintagma ”dacă vrei, poți”.

”Joi am avut o întâlnire surprinzătoare! L-am cunoscut pe Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați. Am fost avertizat de colegii mei că Andreeas este absolut special, dar așteptările mi-au fost depășite. Am descoperit un interlocutor agreabil, educat, care știe ce vrea pentru cei pe care îi reprezintă. Licențiat în domeniul asistenței sociale și doctorand al Universității din Copenhaga, Andreeas este exemplul viu că dacă vrei cu adevărat, poți.

El este genul acela rar de tânăr care nu are în minte doar telefoane mobile și aplicații ușurele, ci este o persoană care s-a maturizat rapid și își asumă acum responsabilitatea tinerilor instituționalizați sau a celor care ies din sistem. Probleme sunt și cu unii și cu alții, dar am înțeles că mai expuși sunt cei de pe care statul își ia mâna la împlinirea vârstei de 18 ani sau după terminarea studiilor.

Călin Popescu Tăriceanu

”Integrarea lor în societate reprezintă o reală problemă și cred că societatea nu îi poate abandona pe stradă. Cred că rolul nostru nu trebuie să se încheie atunci când ei devin majori, ci atunci când vedem că au prins cu adevărat rădăcini”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Peste 60% din victimele traficului de persoane provin dintre tinerii care termină instituțiile sociale”

Liderul ALDE mai scrie în postarea sa de pe pagina de Facebook că intenționează – împreună cu Andreeas – să facă un proiect de lege care să curprindă toate nevoile tinerilor instituționalizați.

Este un subiect delicat, însă de o importanță incontestabilă, cu atât mai mult cu cât peste 60% din victimele traficului de persoane provin dintre tinerii care termină instituțiile sociale.

”Mă abțin să spun ce voi face pentru ei dacă voi ajunge Primar General pentru a nu fi suspectat de campanie electorală, dar vă spun că în calitate de parlamentar îmi doresc ca împreună cu Andreeas să facem un proiect de lege care să cuprindă nevoile lor. Pentru că ele țin de bun simț și de dreptul lor la viață”, notează Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

Eu cred că sunt soluții ca statul să îi protejeze chiar și după ce ies din sistem pentru a nu deveni victime ale traficului de ființe. Andreeas îmi spunea că, din datele lor, peste 60% din victimele traficului de persoane provin dintre tinerii care termină instituțiile sociale. Abandonați de familii și ieșiți din sistemul de stat ei ajung cu greu la un medic, motiv pentru care trebuie găsită o formă ca ei să aibă acces, ca noi toți, la un medic de familie. Chiar dacă ei nu au o familie, încă.

Călin Popescu Tăriceanu

”Îi mulțumesc lui Andreeas pentu întâlnire. Îi mulțumesc că trage un semnal de alarmă pe care să-l auzim cu toții și să înțelegem că, oricât de mari sunt problemele noastre, ale lor sunt și mai mari”, încheie liderul ALDE.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Iahnie de fasole de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Agapia
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi