Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire emoționantă cu Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați: ”Genul acela rar de tânăr care nu are în minte doar telefoane mobile și aplicații ușurele”

Redactor:
Cristian Lisandru
Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire emoționantă cu Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați: ”Genul acela rar de tânăr care nu are în minte doar telefoane mobile și aplicații ușurele”
Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire emoționantă cu Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați: ”Genul acela rar de tânăr care nu are în minte doar telefoane mobile și aplicații ușurele”

Călin Popescu Tăriceanu a avut o întâlnire emoționantă cu Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, iar ulterior a notat, pe pagina sa de socializare, că a trăit o experiență cu totul neașteptată. Interacțiunea cu Andreeas Novacovici a reprezentat un dialog cu un tânăr eminent, licențiat în domeniul asistenței sociale și doctorand al Universității din Copenhaga.

Liderul ALDE mărturisește că tânărul este un caz cu totul special, o persoană care s-a maturizat rapid și care ”știe ce vrea pentru cei pe care îi reprezintă. Un exemplu viu care confirmă sintagma ”dacă vrei, poți”.

”Joi am avut o întâlnire surprinzătoare! L-am cunoscut pe Andreeas Novacovici, președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați. Am fost avertizat de colegii mei că Andreeas este absolut special, dar așteptările mi-au fost depășite. Am descoperit un interlocutor agreabil, educat, care știe ce vrea pentru cei pe care îi reprezintă. Licențiat în domeniul asistenței sociale și doctorand al Universității din Copenhaga, Andreeas este exemplul viu că dacă vrei cu adevărat, poți.

El este genul acela rar de tânăr care nu are în minte doar telefoane mobile și aplicații ușurele, ci este o persoană care s-a maturizat rapid și își asumă acum responsabilitatea tinerilor instituționalizați sau a celor care ies din sistem. Probleme sunt și cu unii și cu alții, dar am înțeles că mai expuși sunt cei de pe care statul își ia mâna la împlinirea vârstei de 18 ani sau după terminarea studiilor.

Călin Popescu Tăriceanu

”Integrarea lor în societate reprezintă o reală problemă și cred că societatea nu îi poate abandona pe stradă. Cred că rolul nostru nu trebuie să se încheie atunci când ei devin majori, ci atunci când vedem că au prins cu adevărat rădăcini”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Peste 60% din victimele traficului de persoane provin dintre tinerii care termină instituțiile sociale”

Liderul ALDE mai scrie în postarea sa de pe pagina de Facebook că intenționează – împreună cu Andreeas – să facă un proiect de lege care să curprindă toate nevoile tinerilor instituționalizați.

Este un subiect delicat, însă de o importanță incontestabilă, cu atât mai mult cu cât peste 60% din victimele traficului de persoane provin dintre tinerii care termină instituțiile sociale.

”Mă abțin să spun ce voi face pentru ei dacă voi ajunge Primar General pentru a nu fi suspectat de campanie electorală, dar vă spun că în calitate de parlamentar îmi doresc ca împreună cu Andreeas să facem un proiect de lege care să cuprindă nevoile lor. Pentru că ele țin de bun simț și de dreptul lor la viață”, notează Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

Eu cred că sunt soluții ca statul să îi protejeze chiar și după ce ies din sistem pentru a nu deveni victime ale traficului de ființe. Andreeas îmi spunea că, din datele lor, peste 60% din victimele traficului de persoane provin dintre tinerii care termină instituțiile sociale. Abandonați de familii și ieșiți din sistemul de stat ei ajung cu greu la un medic, motiv pentru care trebuie găsită o formă ca ei să aibă acces, ca noi toți, la un medic de familie. Chiar dacă ei nu au o familie, încă.

Călin Popescu Tăriceanu

”Îi mulțumesc lui Andreeas pentu întâlnire. Îi mulțumesc că trage un semnal de alarmă pe care să-l auzim cu toții și să înțelegem că, oricât de mari sunt problemele noastre, ale lor sunt și mai mari”, încheie liderul ALDE.

Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide