O fundație învață școlile din România cum să acceseze fonduri pentru tablete și trimite în comunitățile sărace măști și dezinfectant

O fundație învață școlile din România cum să acceseze fonduri pentru tablete și trimite în comunitățile sărace măști și dezinfectant
Cifrele sărăciei: 1 din 10 copii din România se duce la culcare flământFoto: World Vision România Facebook
Publicat: 10/09/2020, 00:01
Actualizat: 10/09/2020, 00:05

World Vision România consiliază și ghidează școlile pentru accesarea fondurilor nerambursabile ce pot fi folosite pentru achiziția de tablete, echipamente de protecție și containere mobile.Reprezentanții instituțiilor de învățământ au solicitat suport pentru realizarea și depunerea documentației

Zilele acestea, Fundația World Vision România trimite în comunitățile sărace măști, mănuși, combinezoane și dezinfectant ca parte a intervenției de urgență pentru copiii și școlile din mediul rural.

Cu gândul la școlile din România

Începând din această săptămână, școlile din comunitățile defavorizate în  care activează Fundația World Vision România primesc suport și consultanță din partea experților organizației pentru folosirea sistemului MySMIS, pus la dispoziție de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin care potențialii beneficiari pot aplica pentru finanțare în diverse programe.

În contextul pandemiei, MFE a alocat un buget de 175 milioane de euro pentru achiziționarea de tablete, echipamente de protecție și containere mobile pentru dotarea școlilor din România. Fondurile vor putea fi accesate din această toamnă pentru echipamente care pot fi achiziționate începând cu data de 1 august 2020 și decontate în baza cererilor de finanțare depuse între 15 octombrie 2020 și 15 ianuarie 2021.

Experții World Vision îi învață, în mod voluntar, pe directorii din școlile partenere cum să obțină fonduri. Le acordăm asistență în depunerea proiectului, îi consiliem pe toată durata procesului. Reprezentanţii şcolilor au nevoie de sprijin în realizarea documentație de accesare, de cineva care să le explice mai clar ce fonduri pot cere aplicanții și considerăm că experiența noastră în domeniu le poate fi de ajutor”, a declarat Mihaela-Loredana Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România.

Cererile de finanțare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile necesare achiziționării de echipamente de protecție medicală de tip dezinfectanți și/sau de containere mobile sanitare se aprobă la finanțare în limita fondurilor alocate cu această destinație, în ordinea primul venit-primul servit, cu respectarea pragului minim de calitate stabilit, potrivit ghidului solicitantului aprobat în condițiile legii.

Din intervenția World Vision România în contextul pandemiei fac parte și ghidul pentru reluarea activităților sociale și educaționale și anexa cu modelul de plan operațional elaborate de Fundație, în baza căruia s-au desfășurat activitățile educationale în perioada verii, cu acordul autorităţilor publice locale si al școlilor.

20.000 de măști pentru copiii din comunitățile vulnerabile

În perioada următoare, World Vision România va trimite către comunitățile vulnerabile în care activează aproximativ 20.000 de măști, 5.000 de perechi de mănuși, 400 de combinezoane, 400 de kituri complete de igienă, 300 de doze (50 ml) cu gel dezinfectant pentru mâini, 20 de litri de dezinfectant de mâini și 20 de litri de dezinfectant pentru suprafețe. Aceste donații sunt făcute în cadrul proiectelor de fundraising și finanțate din fonduri structurale ale Fundației, dar și prin intermediul platformei „Fă bine”.

Ne mai despart doar câteva zile de începutul noului an școlar. Toate acțiunile noastre sunt îndreptate pentru a interveni acolo unde  nevoile sunt foarte mari, în sprijinul elevilor, părinților și profesorilor, pentru ca şcoala să înceapă în siguranță. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest efort și continuă să susțină acțiunile noastre prin donații către  Fondul de urgență pentru copiii și școlile din mediul rural, pe site-ul worldvision.ro sau prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA”, a adăugat directorul executiv al World Vision România.

În plus, World Vision România, cu ajutorul donatorilor săi, vine în sprijinul copiilor din satele româneşti şi le dăruieşte acestora prima tranșă de dispozitive pentru învățământul digital: peste 4.000 de tablete şi laptopuri, pentru a-şi putea continua educaţia, în oricare dintre scenariile anunţate de autorităţi. Parte din procesul de dotare a școlilor pentru începutul acestui an școlar este și donația de 21 de table interactive.

Pentru noul an școlar, World Vision România și-a propus să susțină 6.600 de copiii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate și 27 de şcoli şi 6 grădiniţe pentru renovări și reabilitări în regim de urgență.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 30 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul