BREAKING NEWS. Au fost finalizate analizele de la INML! Fiul liderului formației Direcția 5 avea în sânge cocaină cât pentru cinci toxicomani la un loc! Acum riscă cinci ani de închisoare! (EXCLUSIV)

BREAKING NEWS. Au fost finalizate analizele de la INML! Fiul liderului formației Direcția 5 avea în sânge cocaină cât pentru cinci toxicomani la un loc! Acum riscă cinci ani de închisoare! (EXCLUSIV)
Carmin Ionescu a fost prins de Poliția Rutieră după ce s-a urcat drogat la volan/Sursa/Facebook
Publicat: 01/02/2021, 19:32
Actualizat: 02/02/2021, 00:03

Chitaristul Carmin Ionescu, fiul liderului formației Direcția 5, riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare după ce medicii Institutului Medico-Legal „Mina Minovivici” au calculat cantitatea de supefiante pe care acesta o avea în sânge atunci când a fost oprit și testat cu apartul DrugTest de un echipaj al Poliției Rutiere din București. Potrivit specialiștilor, fiul lui Marian Ionescu prizase suficientă cocaină cât să ajungă pentru cinci consumatori la un loc. Sursele noastre au mărturisit în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO că analizele de sânge au fost finalizate de INML, iar rezultatele șocante au fost transmise organelor de anchetă.

Fiul liderului trupei Direcția 5, Marian Ionescu, este o veche cunoștință a polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate. De altfel, numele lui Ionescu junior a și apărut într-unul dintre cele mai importante dosare instrumentate, în județul Prahova, de procurorii antimafia, cunoscut opiniei publice sub numele generic „Droguri pentru VIP-uri”.

Era la jumătatea lui iulie 2018 când polițiștii antidrog prahoveni au descins, împreună cu procurorii DIICOT, la adresele unor traficanți de droguri despre care s-a probat că aprovizionau cu stupefiante mai multe persoane publice, între care maneliști, creatori de modă, oameni de televiziune dar și alte categorii de vedete, între care și Carmin Ionescu. Acesta ar fi plătit dealerilor, pentru achiziționarea de droguri, peste 60.000 €, așa cum reiese din dosarul Parchetului (DETALII AICI!)

Atunci, fiul lui Marian Ionescu a fost chemat la audieri, însă nu a fost pus sub acuzare și a primit doar calitatea de martor. În plus, de fiul lui Marian Ionescu s-ar fi agățat și patima jocurilor de noroc, așa încât, potrivit presei mondene, tânărul chitarist ar în început să ia bani cu împrumut, iar unele dintre datoriile neonorate ar fi fost achitate chiar de către celebrul său părinte.

De altfel, pentru a-și ține fiul ocupat, Marian Ionescu l-a angajat, să cânte la chitară bass, în locul său, în trupa Direcția 5. Dacă, ani la rând, viciul legat de droguri nu a avut și implicații de natură penală, lucrurile s-au schimbat radical la începutul lunii august a anului trecut. Acesta se afla volanul mașinii sale când, la Piața Presei Libere, a fost oprit de un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră.

Tânărul Carmin Ionescu a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat faptul că șoferul în vârstă de 35 de ani consumase substanțe interzise.

Rezultatul analizelor a ajuns la Poliția Rutieră după jumătate de an

Acesta a fost transportat la INML, unde i-au fost recoltate probe biologice, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența unor substanțe psihoactive, infracțiune care, potrivit Codului penal, se pedepsește cu până la cinci ani de detenție.

Conform unor surse judiciare, la șase luni de la incident, medicii legiști au finalizat analizele în cazul lui Carmin Ionescu. Rezultatul a venit târziu pentru că, potrivit procedurilor, INML trimite rezultatul analizelor abia după ce sunt achitate de Poliție. Singura situație în care acestea ajung mai devreme este  atunci când sunt plătite de șofer, dar nu ar fi fost și cazul lui Carmin Ionescu.

Sursele citate au anunțat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că, în cazul lui Carmin Ionescu rezultatul ar fi fost „benzoilecgonina 1,297 μ/ml”. Conform specialiștilor, este vorba despre cocaină, iar cifra respectivă indică faptul că, la momentul prelevării probelor, fiul lui Marian Ionescu prizase aproximativ două grame de cocaină, cantitate care, în mod obișnuit, ar fi suficientă pentru nu mai puțin de cinci toxicomani.

Sursele judiciare declară acum faptul că Ionescu Jr. ar urma să fie trimis în judecată, iar pedeapsa prevăzută de lege este una aspră. Potrivit legii, „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple