Imagini șocante. Un bărbat a murit după ce a fost trântit la pământ și imobilizat de polițiști din Pitești. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă (VIDEO)

Publicat: 16/04/2021, 17:24
Actualizat: 16/04/2021, 18:15

Un bărbat din Pitești a murit în urma intervenției în forță a trei polițiști din oraș. Acesta ar fi fost împins pe trotuar, după care oamenii legii l-ar fi agresat. Cauza intervenției ar fi aceea că piteșteanul refuzase să se îndepărteze de o terasă a cărei bucătărie luase foc.

Deși nu era violent, piteșteanul ar fi fost împins pe trotuar, după care polițiștii au sărit pe el. Acesta refuzase să se îndepărteze de o terasa a cărei bucătărie luase foc.

Imediat, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator. Pus la pământ și presat sub polițiști, nu a mai putut rezista. La fața locului a sosit și o ambulanță, dar manevrele de resuscitare au fost în zadar.

Deși se pare că bărbatul a decedat după intervenția polițiștilor, unii martori prezenți spun că nu au văzut nimic sau se abțin să comenteze.

Dosarul a fost preluat de parchet

Alte persoane prezente la fața locului, spun că bărbatul nu are nicio vină. Poliția a deschis o ancheta internă, avînd în vedere că acesta suferea de o boală incurabilă.

În urmă cu puțin timp, cazul a fost preluat de parchet, sub acuzațiile de purtare abuzivă și omor din culpă. Ieri, CEDO a condamnat Politia din Arges la plata a 25.000 de euro despăgubiri într-un dosar de purtare abuzivă

Ce spune ministrul Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat: „Pentru mine, când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el… Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”.

În timp ce asigurau intervenția pompierilor la un incendiu, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au fost nevoiți să încătușeze un bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care refuza să părăsească locația și devenise reclalcitrant. Bărbatul, de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator. La fața locului a ajuns un echipaj al Ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, însă acesta a decedat. A fost informat procurorul”, se arată într-un comunicat al poliției.

Bărbatul a fost somat

 „Cu ocazia intervenției la un incendiu care se manifesta la un local din Pitești, un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Ca urmare, bărbatul a fost somat, iar având în vedere că nu s-a supus somațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Ulterior, în timpul intervenției, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj medical. Din păcate, îngrijirile medicale au fost fără rezultat. În urma evenimentului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii