EXCLUSIV / Raluca Simion, platforma MerchantPRO: Nu vom mai avea creșteri de 60% precum în 2020, probabil vom rămâne la 25%. Unul din doi români face cumpărături online

EXCLUSIV / Raluca Simion, platforma MerchantPRO: Nu vom mai avea creșteri de 60% precum în 2020, probabil vom rămâne la 25%. Unul din doi români face cumpărături online
Publicat: 18/05/2021, 16:42
Actualizat: 18/05/2021, 17:49

Raluca Simion, product and marketing manager platforma de e-commerce MerchantPRO, a declarat în cadrul conferinței digitale „SMART RETAIL – NEW REVOLUTION”, organizată de Gândul.ro, că trendul de creștere înregistrat de magazinele online se va menține în 2020, însă va fi ceva mai moderat – circa 25%, față de până la 60%, anul trecut. În primele trei luni din acest an, vânzările au fost duble față de perioada similară din 2020. 

2020 a fost un an bun, poate chiar „exuberant”, în care MerchantPRO, platforma de soluții de e-commerce administrată de ShopMania Net, a lansat cele mai multe funcționalități stategice de când există, ajungând la 1.500 de clienți și venituri de peste 600.000 euro. După cum arată datele în primele luni din acest an, se pare că și 2021 va fi la fel de bun.

La momentul intrării în lockdown, devenea foarte clar că pandemia va schimba fundamental piața de e-commerce, iar sintagma definitorie a fost „găsește soluții sau pune lacătul pe afacere”,  a declarat Simion.

Adaptarea a însemnat, însă, pentru cei mai mulți comercianți pariul pe magazinul online, migrarea și tranziția către online, motiv pentru care au și apelat la platformă. În același timp, comercianții care erau prezenți pe online au încercat să profite la maximum.

„Cei care deja erau în online au avut un an cu foarte multe oportunități, creșteri masive pe care noi la rândul nostru, ca și mulți alți provideri de soluții conexe e-commerce, a trebuit să le susținem la un nivel foarte înalt. 2020 a fost din multe puncte de vedere o cursă contracronometru”, a precizat Raluca Simion.

Concret, au trebuit să fie accelerate foarte mult toate planurile de dezvoltare și să fie  adaptate la ritmul de creștere din online.

Toate magazinele din platformă au început să aibă nevoie de funcționalități noi, să scaleze businessul, pentru că nimeni nu vroia să piardă momentul și oportunitatea care exista în piață – Raluca Simion, product and marketing manager platforma de e-commerce MerchantPRO.

După toate premisele, începutul de an arată bine, fiind așteptate creșteri semnificative pentru 2021, în ciuda scepticilor care spuneau că odată cu relaxarea restricțiilor, românii vor reveni în offline.

Schimbare de mentalități

S-a văzut, însă, că pandemia a accelerat o tendință, un trend deja existent: schimbarea comportamentului de consum și încă de lungă durată, e-commerce devenind principalul canal pentru achiziții în „siguranță” ale românilor, după cum a afirmat Raluca Simion.

„Suntem convinși că suntem pe o singură direcție în e-commerce, înainte către digitalizare în toate domeniile și în special în zona de comerț”, a adăugat Raluca Simion.

Nu în ultimul rând, trebuie menționată și schimbarea care s-a produs în mentalul consumatorului.  În prezent, unul din doi români face o achiziție online, comparativ cu unul din cinci, în urmă cu trei ani.

Gândul.ro a organizat Conferința digitală LIVE, „SMART RETAIL. New Revolution” pe data de 17 mai, la ora 10:30, în direct online din studioul Gandul LIVE. Invitații au abordat temele propuse, din punctul de vedere al autorităților, al companiilor, dar și al consumatorilor finali în direct pe pagina de Facebook Gândul, canalul de Youtube Gândul și pe pe www.gandul.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată