Robert Sighiartău îi răspunde lui Ludovic Orban. Secretarul general al PNL vorbește deaspre „trădarea intereselor partidului”

Robert Sighiartău îi răspunde lui Ludovic Orban. Secretarul general al PNL vorbește deaspre „trădarea intereselor partidului”
Robert Sighiartău îi răspunde lui Ludovic Orban. Secretarul general al PNL vorbește deaspre „trădarea intereselor partidului” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 14/06/2021, 11:58
Actualizat: 14/06/2021, 11:59

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat luni că nu l-a „părăsit” pe preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, la negocierile pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, aşa cum a susţinut fostul premier. Mai mult, Sighiartău a subliniat că nu a participat la negocieri deoarece nu a vrut să fie „părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”.

Înainte de începerea ședinței Biroului Executiv al PNL, secretarul general al liberalilor a acceptat să comenteze ultimele remarce făcute de Ludovic Orban.

„Trebuie să spunem lucrurile în față”

Astfel, întrebat dacă l-a părăsit pe Ludovic Orban, așa cum acesta a insinuat, Robert Sighiartău a răspuns: „Nu, nu l-am părăsit. Nu am mai participat la negocieri la Vila Lac 2 pentru faptul că toate ministerele dezvoltării, economice au fost cedate USR-PLUS şi din acel moment am zis că nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”. El a arătat că subiectul va fi discutat în şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal de luni, 14 iunie: „Da, vom discuta şi despre asta, pentru că este un for intern şi cred că trebuie să ne spunem lucrurile în faţă, nu în afara partidului”.

Sâmbătă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, a fost „părăsit” de echipa de negociere din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău. Ei ar fi încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional „pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a acuzat Orban.

Rareș Bogdan: „S-ar putea ca nervii mei să plesnească”

Într-un răspuns de o duritate fără precedent, Rareș Bogdan i-a transmis lui Ludovic Orban „să înceteze să ducă o campanie murdară”. Fostul om de televiziune nu s-a ferit să-l amenințe pe președintele PNL, care l-a acuzat de trădare.

„Cred că lucrurile acestea trebuie ţinute în interiorul PNL. El a ales să vorbească în afară, lucrurile au ieşit în afară. Îl rog din suflet să încerce să oprească această campanie murdară şi să nu mai continue ceea ce a început astăzi pentru că s-ar putea ca nervii mei, care şi aşa sunt întinşi la maxim, să plesnească şi atunci lucrurile vor arăta extrem, extrem de rău. Şi nu cred că e bine pentru nimeni, în niciun caz pentru el”, a afirmat Rareş Bogdan, la România TV.

Sper ca Ludovic Orban să termine cu atacurile, să fie o bătălie de idei şi să nu continue, pentru că, dacă eu mă apuc să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot. Mai bine tac” – Rareș Bogdan.

Raluca Turcan îl acuză pe Ludovic Orban

La rândul ei, ministrul Muncii, Raluca Turcan, îl acuză pe Ludovic Orban că el este cel care a trădat, atunci când la negocierile de la Vila Lac 2 a cedat USR PLUS trei ministere importante, respectiv Fonduri Europene, Transporturi și Dezvoltare. Turcan spune că Orban a făcut asta ca să primească sprijin pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante – Fondurile Europene, Transporturile şi Dezvoltarea Regională – au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cred că orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare, care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern”, a spus Raluca Turcan.

Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că a obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare. Celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit” – Raluca Turcan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?