VIDEO | Familiile celor patru muncitorilor de la fabrica de armament Băbeni care au murit în explozie primesc 10.000 de lei

Publicat: 03/12/2021, 12:15
Actualizat: 03/12/2021, 12:42

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a spus, vineri, că în ședința de guvern a fost adoptată o hotărâre prin care vor fi acordate ajutoare financiare pentru familiile victimelor exploziei de la fabrica de armament din Băbeni.

„Știm că la Vâlcea a avut loc un eveniment nefericit și ne dorim să sprijinim familiile aparținătoare victimelor. Se acordă, 10.000 de lei pentru fiecare persoană decedată, 8.000 pentru fiecare rănită și 5.000 de lei pentru fiecare persoană aflată în șoc traumatic”, a spus Marius Budăi.

Sumele provin din fondurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și se plătesc de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială de la domiciliul familiilor victimelor până cel târziu la 31 decembrie 2021, fără a fi nevoie de completarea unei cereri, și nici de efectuarea unor anchete sociale, conform unui comunicat al ministerului.

Ajutorul de urgență  se plătește soțului/soției, ori rudelor directe de gradul 1 sau 2 sau, în lipsa acestora, persoanei care demonstrează cu documente doveditoare că s-a ocupat de organizarea înmormântării, în cazul persoanelor decedate, sau, după caz, declarație pe propria răspundere că se ocupă de îngrijirea persoanei rănite, pe baza actului de identitate, respectiv a documentului care atestă relația de rudenie sau căsătoria cu victima, transmite Ministerul Muncii.

Patru persoane au murit și alte trei au fost rănite, în 18 noiembrie, după o explozie care a avut loc la uzina de armament de la Băbeni, județul Vâlcea. Deflagrația nu a fost urmată de incendiu. Conform informațiilor transmise de ISU Vâlcea, în timpul unei operațiuni de dezamorsare a muniției, a explodat o mină antipersonal.

Prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, spune atunci că în încăperea în care se detonata mina trebuia să fie o singură persoană și erau patru, toate fiind găsite decedate.

Prefectul a mai spus că, din ce a aflat de la reprezentanţii uzinei, nu ar fi fost respectată procedura de detonare a unei mine.

Managerul fabricii, Gheorghe Lori Boian, este de părere că o eroare umană ar fi dus la explozia de la fabrica de armament de la Băbeni, în urma căreia 4 oameni au murit.

„În acea încăpere, tehnologia de lucru spune că o singură persoană și maxim 10% din timp. Îmi pare rău să o spun, dar ITM a declarat că lucrătorul a fost vinovat de nerespectarea instrucțiunilor de lucru”, a declarat directorul uzinei, Gheorghe Lori Boian, la acel moment.

În explozie au murit trei bărbați și o femeie

Patru persoane au murit și alte trei au fost rănite, joi, după o explozie care a avut loc la uzina de armament de la Băbeni, județul Vâlcea. Deflagrația nu a fost urmată de incendiu.

Conform informațiilor transmise de ISU Vâlcea, în timpul unei operațiuni de dezamorsare a muniției, a explodat o mină antipersonal.

În explozie au murit trei bărbați și o femeie, iar alte patru persoane rănite au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii