VIDEO | Nicușor Dan: În 2022 avem fond de lucru pentru 44 de kilometri din rețeaua principală de termoficare. Restul se va face etapizat

Publicat: 22/12/2021, 21:32
Actualizat: 22/12/2021, 23:41

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că proiectul de înlocuire a conductelor din rețeaua principală de termoficare a Bucureștiului ce cuprinde circa 1.000 de km de rețea principală pe care se produc pierderi. Primarul Capitalei a explicat că pentru anul viitor Bucureștiul are un fond de lucru pentru 40 de kilometri de rețea. 

„Bucureștiul – la fel, rotunjind – are 1.000 de kilometri de rețea principală, acolo unde se produc principalele pierderi. Din acești 1.000 de kilometri, conductă mai nouă de zece ani este de ordinul a 100 din 1.000 de kilometri și există inclusiv bucăți de conductă de 40 de ani.

S-a făcut un proiect de înlocuire a conductelor – cu conductă nouă, preizolată, tehnologia de azi, care rezistă 40-50 de ani – și acest proiect a avut două etape. A avut o fază din bugetul local, de 63 de kilometri, și încă o fază finanțată din fonduri europene, eu am semnat contractul cu Comisia la începutul mandatului, de 210 kilometri.

Primarul Capitalei susține că lucrările de înlocuire a conductelor principale de termoficare nu pot fi făcute simultan, întrucât ar afecta foarte multe persoane. El a precizat că acestea trebuie să fie făcute etapizat.

„Din păcate, lucrările acestea nu pot să se facă simultan, adică nu poți timp de cinci luni să spui `oprim apa caldă în București pentru că lucrăm la conductă`, deci lucrările acestea trebuie să fie făcute etapizat. Eu, în momentul în care am venit, am semnat pe de o parte acest contract cu Comisia Europeană pe finanțarea a 210 kilometri, însă am mai avut o restanță din acel lot de 63 de kilometri din care se făcuseră 10. Am dat 13 către compania municipală Energetica, care s-a și apucat și a făcut vreo 9 din ei”, a declarat primarul general”, a afirmat edilul Capitalei.

„Pe ceilalți 40 i-am împărțit pe patru loturi și i-am scos la licitație. Din păcate, pe de o parte, când am venit aveam conturile blocate și n-ar fi venit nimeni la licitație la o primărie cu conturile blocate. După aceea i-am scos la licitație și licitația a durat un timp. Două loturi au fost adjudecate. Am avut și ghinionul că au sărit prețurile la fier și la toate materialele de construcție. Din celelalte două am indexat indicatorii și 10 din cei 20 i-am atribuit din nou către compania Energetica, care se apucă să lucreze chiar din iarna asta”, a spus el.

Nicușor Dan a explicat că pentru anul 2022 este disponibil un fond de lucru pentru 40km din rețeaua principală de termoficare, ulterior vor se vor putea demara lucrările și la cei 210 km asumați la Comisia Europeană.

„Pentru anul viitor avem fond de lucru pentru toți acești 40 de kilometri care ne-au rămas, 44 cu resturile din cei 63, și abia după ce îi terminăm pe aceștia, că așa e tehnic din păcate, cum v-am spus, nu se poate lucra simultan, o să avem până atunci licitația finalizată și o să putem să lucrăm pe cei 210 kilometri”, a adăugat Nicușor Dan.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Șeful mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord a murit