VIDEO | Nicușor Dan: În 2022 avem fond de lucru pentru 44 de kilometri din rețeaua principală de termoficare. Restul se va face etapizat

Publicat: 22/12/2021, 21:32
Actualizat: 22/12/2021, 23:41

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că proiectul de înlocuire a conductelor din rețeaua principală de termoficare a Bucureștiului ce cuprinde circa 1.000 de km de rețea principală pe care se produc pierderi. Primarul Capitalei a explicat că pentru anul viitor Bucureștiul are un fond de lucru pentru 40 de kilometri de rețea. 

„Bucureștiul – la fel, rotunjind – are 1.000 de kilometri de rețea principală, acolo unde se produc principalele pierderi. Din acești 1.000 de kilometri, conductă mai nouă de zece ani este de ordinul a 100 din 1.000 de kilometri și există inclusiv bucăți de conductă de 40 de ani.

S-a făcut un proiect de înlocuire a conductelor – cu conductă nouă, preizolată, tehnologia de azi, care rezistă 40-50 de ani – și acest proiect a avut două etape. A avut o fază din bugetul local, de 63 de kilometri, și încă o fază finanțată din fonduri europene, eu am semnat contractul cu Comisia la începutul mandatului, de 210 kilometri.

Primarul Capitalei susține că lucrările de înlocuire a conductelor principale de termoficare nu pot fi făcute simultan, întrucât ar afecta foarte multe persoane. El a precizat că acestea trebuie să fie făcute etapizat.

„Din păcate, lucrările acestea nu pot să se facă simultan, adică nu poți timp de cinci luni să spui `oprim apa caldă în București pentru că lucrăm la conductă`, deci lucrările acestea trebuie să fie făcute etapizat. Eu, în momentul în care am venit, am semnat pe de o parte acest contract cu Comisia Europeană pe finanțarea a 210 kilometri, însă am mai avut o restanță din acel lot de 63 de kilometri din care se făcuseră 10. Am dat 13 către compania municipală Energetica, care s-a și apucat și a făcut vreo 9 din ei”, a declarat primarul general”, a afirmat edilul Capitalei.

„Pe ceilalți 40 i-am împărțit pe patru loturi și i-am scos la licitație. Din păcate, pe de o parte, când am venit aveam conturile blocate și n-ar fi venit nimeni la licitație la o primărie cu conturile blocate. După aceea i-am scos la licitație și licitația a durat un timp. Două loturi au fost adjudecate. Am avut și ghinionul că au sărit prețurile la fier și la toate materialele de construcție. Din celelalte două am indexat indicatorii și 10 din cei 20 i-am atribuit din nou către compania Energetica, care se apucă să lucreze chiar din iarna asta”, a spus el.

Nicușor Dan a explicat că pentru anul 2022 este disponibil un fond de lucru pentru 40km din rețeaua principală de termoficare, ulterior vor se vor putea demara lucrările și la cei 210 km asumați la Comisia Europeană.

„Pentru anul viitor avem fond de lucru pentru toți acești 40 de kilometri care ne-au rămas, 44 cu resturile din cei 63, și abia după ce îi terminăm pe aceștia, că așa e tehnic din păcate, cum v-am spus, nu se poate lucra simultan, o să avem până atunci licitația finalizată și o să putem să lucrăm pe cei 210 kilometri”, a adăugat Nicușor Dan.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”