Sportivii români cu performanțe la competițiile internaționale, premiați de Nicolae Ciucă: „Prin rezultatele voastre ați reușit să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii”

Publicat: 23/08/2022, 13:28

Premierul Nicolae Ciucă i-a premiat, astăzi, la Palatul Victoria, pe sportivii români care au obținut performanțe la competițiile internaționale. 

„După foarte mulți ani, prin rezultatele voastre ați reușit din nou să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii. Bucurie și emoție pentru că am văzut din nou drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel pe catarg, am ascultat cu toții de acasă imnul României de mai multe ori și prin felul acesta recunoașterea pe care o meritați pe deplin cred că reprezintă felicitarea pe care noi astăzi v-o adresăm în semn de apreciere și considerație pentru ceea ce ați făcut pentru țară”, a spus Nicolae Ciucă, în cadrul ceremoniei.

„De foarte multe ori se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României. Așa este. Datorită rezultatelor și nivelului vostru de ambiție, eforturilor, reușiți să duceți numele României, simbolurile României pe toate meridianele lumii. Pentru asta în numele Guvernului, în nume personal, vă mulțumesc și exprim încă o dată recunoștința și aprecierea”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

„Sunt celelalte discipline sportive: canotaj, de asemenea, cu rezultate remarcabile, tenis de masă, haltere, tenis de câmp. Sunt discipline despre care în ultima aproape că abia se mai vorbea, dar prin ceea ce ați reușit să obțineți la aceste competiții sunt convins că veți trezi din nou interesul și dorința fiecăruia dintre noi să acordăm atenția cuvenită și sper ca fiecare român să poată să vă copieze modelul nu neapărat în performanță, ci să facă sport pentru că sportul ne ajută pe toți să fim mai sănătoși, să putem să menținem un spirit de echipă și să respectăm atât reguli personale, cât și reguli de competiție”, a adăugat Nicolae Ciucă.

„Sunt programe și angajamente la nivel guvernamental, la nivelul COSR, astfel încât să putem să ridicăm nivelul infrastructurii sportive, atât la nivel de Comitet, de federații, precum și la nivel de unități administrative.

Am văzut că sunt o serie întreagă de localități din țară unde se inaugurează stadioane noi, săli de sport noi și am văzut, de asemenea, echipe și sportivi care au reușit să se pregătească și să atingă cel mai înalt nivel de performanță. (…)

În calitate de premier nu pot decât să îmi asum în continuare decizia ca împreună cu Guvernul să găsim cele mai bune modalități pentru a putea să sprijinim toate aceste eforturi, pentru a crea cadrul necesar astfel încât tot ceea ce ține de responsabilitatea noastră, de responsabilitatea COSR să se concretizeze într-o infrastructură de pregătire mai bună și, nu în ultimul rând, să continuăm acest dialog și lucru împreună astfel încât strategia națională pentru sport să poată să fie agreată și aprobată în cel mai scurt timp”, a menționat Nicolae Ciucă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul