Sportivii români cu performanțe la competițiile internaționale, premiați de Nicolae Ciucă: „Prin rezultatele voastre ați reușit să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii”

Publicat: 23/08/2022, 13:28

Premierul Nicolae Ciucă i-a premiat, astăzi, la Palatul Victoria, pe sportivii români care au obținut performanțe la competițiile internaționale. 

„După foarte mulți ani, prin rezultatele voastre ați reușit din nou să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii. Bucurie și emoție pentru că am văzut din nou drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel pe catarg, am ascultat cu toții de acasă imnul României de mai multe ori și prin felul acesta recunoașterea pe care o meritați pe deplin cred că reprezintă felicitarea pe care noi astăzi v-o adresăm în semn de apreciere și considerație pentru ceea ce ați făcut pentru țară”, a spus Nicolae Ciucă, în cadrul ceremoniei.

„De foarte multe ori se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României. Așa este. Datorită rezultatelor și nivelului vostru de ambiție, eforturilor, reușiți să duceți numele României, simbolurile României pe toate meridianele lumii. Pentru asta în numele Guvernului, în nume personal, vă mulțumesc și exprim încă o dată recunoștința și aprecierea”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

„Sunt celelalte discipline sportive: canotaj, de asemenea, cu rezultate remarcabile, tenis de masă, haltere, tenis de câmp. Sunt discipline despre care în ultima aproape că abia se mai vorbea, dar prin ceea ce ați reușit să obțineți la aceste competiții sunt convins că veți trezi din nou interesul și dorința fiecăruia dintre noi să acordăm atenția cuvenită și sper ca fiecare român să poată să vă copieze modelul nu neapărat în performanță, ci să facă sport pentru că sportul ne ajută pe toți să fim mai sănătoși, să putem să menținem un spirit de echipă și să respectăm atât reguli personale, cât și reguli de competiție”, a adăugat Nicolae Ciucă.

„Sunt programe și angajamente la nivel guvernamental, la nivelul COSR, astfel încât să putem să ridicăm nivelul infrastructurii sportive, atât la nivel de Comitet, de federații, precum și la nivel de unități administrative.

Am văzut că sunt o serie întreagă de localități din țară unde se inaugurează stadioane noi, săli de sport noi și am văzut, de asemenea, echipe și sportivi care au reușit să se pregătească și să atingă cel mai înalt nivel de performanță. (…)

În calitate de premier nu pot decât să îmi asum în continuare decizia ca împreună cu Guvernul să găsim cele mai bune modalități pentru a putea să sprijinim toate aceste eforturi, pentru a crea cadrul necesar astfel încât tot ceea ce ține de responsabilitatea noastră, de responsabilitatea COSR să se concretizeze într-o infrastructură de pregătire mai bună și, nu în ultimul rând, să continuăm acest dialog și lucru împreună astfel încât strategia națională pentru sport să poată să fie agreată și aprobată în cel mai scurt timp”, a menționat Nicolae Ciucă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase