VIDEO | Cum se explică profețiile și visele premonitorii? Răspunsul lui Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru

Publicat: 04/09/2022, 11:34
Actualizat: 04/09/2022, 13:33

Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, a vorbit în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene despre universul cuantic și despre ce înseamnă, de fapt, visele premonitorii și profețiile.

Medicul neurolog si psihiatru Dumitru Constantin Dulcan, invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA care a fost difuzat sâmbătă, 3 septembrie, a precizat cum se explică profețiile și visele premonitorii.

„Ne creăm propria realitate. Pătrundem într-o dimensiune intim extrem de mică – citeam într-o revistă de specialitate, se aprecia că nici cel mai perfecționat microscop de la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară – fostul Consiliul European pentru Cercetare Nucleară – CERN – n.r.), de la Geneva, unde se studiază particulele subatomice, nu este capabil să evidențieze particulele, atât sunt de mici. Noi vedem lumea așa și suntem programați așa. Faptul că eu vă văd pe dumneavoastră, că sunt aici, că aici avem niște obiecte este o programare inteligentă, că altfel nu ne-am înțelege, dar dincolo, în universul cuantic, noi nu suntem așa. Nu este sus – jos, dreapta – stânga, nu există ieri, azi, mâine, există un singur moment, prezentul”, a explicat medicul neurolog și psihiatru, precizând că așa se explică, de exemplu, profețiile, pentru că unii oameni au acces la acest plan.

„Și mie mi s-a întâmplat, în plină zi, ce se va întâmpla într-un timp următor. Ne vedem succcesiv în maniera asta, pentru că ne este util existenței noastre. Dacă nu am fi fost programați așa, să sesizăm aceste distanțe dintre noi, pur și simplu nu ne-am fi înțeles. Dar la nivel de atomi, distanțele sunt imense”, a explicat invitatul lui Adrian Artene.

Dumitru Constantin Dulcan

În această categorie intră și visele premonitorii, a detaliat specialistul, care admite că mereu a avut un astfel de episod înaintea unor momente importante.

„Cel care are capacitatea să citească prezentul, unde există și trecut și viitor – dați-vă seama, este un lucru formidabil. În acest vis premonitoriu noi trăim un viitor care nu s-a petrecut încă”, a conchis Constantin Dulcan.

A scris lucrarea „Inteligența materiei”

Dumitru Constantin Dulcan este un medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică. Este cunoscut în special pentru lucrarea „Inteligența materiei”, publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989.

Citiți și:

Dumitru Constantin Dulcan: Iubirea înseamnă respectarea semenilor. Războaiele izbucnesc pentru fleacuri, din orgoliu | VIDEO

Constantin Dulcan a condus secția de neuropsihiatrie a spitalului Militar Central din București, apoi clinica de neurologie, având gradul militar de general de brigadă începând cu 1993.

De asemenea, a fost conferențiar universitar din 1993 și apoi profesor universitar din 1998, a predat la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, unde a fost șef al catedrei de neurologie.

Este membru al unor societăți științifice naționale și internaționale (Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizația Internațională de Cercetare a Creierului), precum și președinte al Societății Române de Acupunctură.

Cartea sa – „Inteligența materiei”  – a fost distinsă în 1992 cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”.

Urmărește interviul integral cu Dumitru Constantin Dulcan, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului