Serbările Naționale Țebea 2022 | Klaus Iohannis: ”Avram Iancu, un erou care și-a dedicat viața și energia interesului poporului său”

Serbările Naționale Țebea 2022 | Klaus Iohannis: ”Avram Iancu, un erou care și-a dedicat viața și energia interesului poporului său”
Klaus Iohannis, președintele României
Publicat: 11/09/2022, 13:34
Actualizat: 11/09/2022, 13:48

România comemorează 150 de ani de la ”trecerea în panteonul națiunii române a uneia dintre cele mai semnificative personalități din galeria eroilor noștri – Avram Iancu”, a transmis președintele Klaus Iohannis cu prilejul Serbărilor Naționale Țebea 2022.

Mesajul președintelui României a fost citit de consilierul prezidențial Sergiu Nistor, iar Klaus Iohannis l-a caracterizat pe Avram Iancu drept ”o figură emblematică a desăvârșirii conștiinței noastre de neam, un erou care și-a dedicat viața și energia interesului poporului său”.

Supranumit ”Crăișorul Munților”, Avram Iancu ”credea în forța faptelor”, iar istoria neamului românesc l-a consacrat drept un luptător pentru libertate socială și națională”.

Trasând un arc peste timp, modelul de viață și de autentică dăruire al revoluționarului român pașoptist constituie și în prezent o sursă valoroasă de inspirație. Intelectual prin formație, Avram Iancu credea în forța faptelor și s-a consacrat în istorie ca un luptător pentru libertate socială și națională.

Era cunoscut pentru discursurile sale patriotice înflăcărate și pentru tăria cu care promova drepturile românilor din Transilvania, iar puterea și profunzimea cuvintelor sale însuflețesc și astăzi. Transmit salutul meu tuturor celor prezenți la Serbările Naționale, care poartă mai departe cu mândrie amintirea și spiritul lui Avram Iancu.

Participarea în fiecare an la acest eveniment a atât de multor români ne arată că noile generații percep acest loc – mormântul lui Avram Iancu și Gorunul lui Horea – ca pe un loc în care își reafirmă rădăcinile, identitatea, patriotismul și respectul față de sacrificiile înaintașilor”, a transmis, în mesajul său, președintele Klaus Iohannis.

”În prezent, ne aflăm într-un context dificil, în care suntem martorii resuscitării unei mentalități imperialiste, în numele căreia un stat independent este supus unei agresiuni brutale, care părea imposibil de conceput în Europa zilelor noastre”

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: ”Avram Iancu credea în forța faptelor”

”Fie ca reperele morale și spirituale lăsate nouă moștenire de Avram Iancu să ne călăuzească”

Din cauza războiului declanșat după ce armata Federației Ruse a invadat Ucraina, continentul european traversează o perioadă de criză fără precedent, iar România, a mai transmis Klaus Iohannis, ”își reafirmă angajamentul pentru consolidarea relației transatlantice și sprijină demersurile care să asigure securitatea regională”.

Ne confruntăm cu una dintre cele mai mari crize umanitare din istoria recentă a continentului nostru, care generează un număr tot mai mare de victime, distrugeri și strămutări de persoane în interiorul și în afara granițelor Ucrainei.

În acest moment de criză, țara noastră își reafirmă angajamentul pentru consolidarea relației transatlantice și sprijină demersurile care să asigure securitatea regională, pentru a proteja libertatea românilor și pentru a construi o lume a păcii și a democrației, în care primează valorile comune, împărtășite și de Avram Iancu, precum respectul reciproc, protejarea vieții și a drepturilor tuturor cetățenilor.

Îmi exprim convingerea că eforturile comune ale comunității internaționale, dialogul politic, și nu confruntarea, alături de obiectivele noastre convergente și complementare, ale NATO și UE vor asigura consolidarea securității și stabilității europene, mai ales în Europa de Sud-Est și în Regiunea Mării Negre”, a mai spus Klaus Iohannis.

Fie ca reperele morale și spirituale afirmate prin jertfă și lăsate nouă moștenire de Avram Iancu să ne călăuzească și să ne inspire în afirmarea și consolidarea unei Românii moderne, prospere, europene și democratice”

Klaus Iohannis

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Codul Rutier, modificat pentru șoferii de categoria B. Klaus Iohannis a promulgat legea
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale