VIDEO | 30 de ani de activitate Philip Morris în România. O nouă investiție, de 130 milioane de dolari, în fabrica din Otopeni

Publicat: 05/09/2023, 17:35

Philip Morris International (PMI) anunță un nou val de investiții, iar România rămâne un pilon central în tranziția către un viitor fără fum. În plus, compania va investi suplimentar peste 130 de milioane de dolari în transformarea fabricii din Otopeni, care își va crește capacitatea de producție, contribuind în acest și mai mult la creșterea exporturilor țării noastre.

În 1993, Philip Morris International a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă finalizată în anul 2000. Din 2017, aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit.

„Cei aproximativ 4 milioane de fumători adulți români merită să aibă acces la informații corecte”

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International, a declarat că România este o componentă importantă a angajamentului PMI de a construi un viitor fără fum.

Acesta a precizat că misiunea companiei rămâne neschimbată, fiind aceea de a transforma țigările în obiecte de muzeu și fumatul într-un obicei care ține de trecut.

„Cei aproximativ 4 milioane de fumători adulți români merită să aibă acces la informații corecte despre produsele fără fum și au nevoie de o nouă generație de politici publice care să-i încurajeze pe cei care altfel ar continua să fumeze să treacă la produse alternative pentru binele lor și al celor din jur. Suntem încrezători că investiția suplimentară de peste 130 de milioane de dolari va accelera tranziția către o Românie fără fum”, a declarat Jacek Olczak, CEO Philip Morris International.

Premierul: „Cifre care impresionează și fac ca dvs. să fiți un contribuitor la bugetul statului foarte important”

Prezent la evenimentul organizat cu prilejul marcării a 30 de activitate a companiei Philip Morris în România, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este impresionat de tehnologia folosită, dar și de condițiile de muncă pe care compania le oferă.

„Este impresionant ce s-a reușit a se clădi în acești 30 de ani în acest loc. Este impresionantă tehnologia de vârf pe care o folosiți, designul produsului și nu în ultimul rând comunitatea pe care ați creat-o cu angajații acestei afaceri. Nivelul ridicat al condițiilor de muncă, facilitățile pe care le aveți pentru lucrătorii dumneavoastră, media de vârstă de 35-36 de ani.

Pănă acum s-au investit aproape 600 de milioane de dolari. Urmează o investiție de aproximativ 130 de milioane de dolari în viitor. Sunt cifre care impresionează și fac ca dumneavoastră să fiți un contribuitor la bugetul statului foarte important. Așa cum spunea și ministrul Finanțelor, ați plătit impozite de aproximativ 500 de milioane de euro. Este o cifră impresionantă.

Mai mult, faptul că 90% din producția dumneavoastră merge, în acest moment, la export, pe mine ca și prim-ministru nu poate decât să mă bucure pentru că mai echilibrăm din balanța comercială a României. Dincolo de business, trebuie ca toată lumea implicată să înțeleagă că avem cu toții o uriașă responsabilitate.

Trebuie să conștientizăm foarte clar că orice dependență fie la tineri sau la adulți trebuie să fie evitată și combătută. Spune domnul Bucurenci că trebuie să avem acest  «choice» de a alege răul mai mic sau răul mai mare”, a precizat prim-ministrul României Marcel Ciolacu.

„Nimic nu este mai interesant decât să te întorci în locul în care totul s-a schimbat”

Fabrica din Otopeni este în centrul strategiei companiei de a construi o Românie fără fum, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS.

Viziunea Philip Morris România este aceea ca fabrica din Otopeni să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

„Avem oportunitatea să sărbătorim împreună 30 de ani de prezență Philip Morris în România. Prima dată când am avut ocazia să văd fabrica din Otopeni era în 2004 și aici era, în acel timp, doar o fabrică de țigări. Am revenit la fabrica din Otopei, după o călătorie profesională de 19 ani la nivel internațional și am regăsit fabrica din Otopeni profund schimbată. Nimic nu este mai interesant decât să te întorci în locul în care totul s-a schimbat, să poți observa cum evoluția tehnologică și inovația modelează prezentul.

Astăzi, fabrica noastră este o unitate modernă, lasă țigările în urmă, iar noi ne concentrăm pe viitor și producem consumabile pentru produsele alternative la continuarea fumatului. Construirea unui viitor fără fum este fără doar și poate cea mai mare provocare din istoria organizației noastre. La nivel global, există 8 fabrici dintre care 3 sunt în Europa. Avem o fabrică în Grecia, în Italia și cea din Otopeni. În prezent, această fabrică din Otopeni este a doua la nivel european după fabrica din Italia ca nivel al volumelor. Unitatea de producție este astăzi complet retehnologizată și modernizată, iar cum a spus mai devreme și premierul, 90% din producție este exportată în 54 de țări pe 5 continente.

De 30 de ani investim în România, o călătorie pe care o parcurgem cu sentimentul că putem schimba mentalități și putem să oferim alternative mai bune decât continuarea fumatului. Suntem prima companie din industrie care mizăm pe știință și inovație, iar în România avem peste jumătate de milion de consumatori.

Investiția sulimentară de 130 de milioane pe care Jacek a anunțat-o astăzi este o promisiune pe care o facem celor aproximativ 4 milioane de fumători adulți români, dar și angajamentul nostru pentru dezvoltarea economiei locale. Continuăm să investim pentru că noi credem cu tărie că putem să construim o Românie fără fum. Investiția suplimentară ne va ajuta să transformăm fabrica în continuare, să adăugăm noi linii de producție, să creăm noi locuri de muncă și în același timp să susținem și economia româneacă”, a declarat Mircea Scăunașu, Managing Director, Philip Morris România.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu, vizită la fabrica de țigări Philip Morris: „Suntem al doilea mare exportator al acestui produs, la egalitate cu Germania”

„Diversitatea este atuul nostru principal” – Philip Morris România, semnatară a Cartei Diversității

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
El este Robert, tânărul de 23 de ani care a murit în teribilul accident din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Ieftine şi proaste? Xiaomi SU7, maşina electrică a Chinei cu vânzări record, s-a stricat după...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Cum ar arăta lumea cu peste 3 grade Celsius din cauza crizei climatice?
×