VIDEO | 30 de ani de activitate Philip Morris în România. O nouă investiție, de 130 milioane de dolari, în fabrica din Otopeni

Publicat: 05/09/2023, 17:35

Philip Morris International (PMI) anunță un nou val de investiții, iar România rămâne un pilon central în tranziția către un viitor fără fum. În plus, compania va investi suplimentar peste 130 de milioane de dolari în transformarea fabricii din Otopeni, care își va crește capacitatea de producție, contribuind în acest și mai mult la creșterea exporturilor țării noastre.

În 1993, Philip Morris International a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă finalizată în anul 2000. Din 2017, aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit.

„Cei aproximativ 4 milioane de fumători adulți români merită să aibă acces la informații corecte”

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International, a declarat că România este o componentă importantă a angajamentului PMI de a construi un viitor fără fum.

Acesta a precizat că misiunea companiei rămâne neschimbată, fiind aceea de a transforma țigările în obiecte de muzeu și fumatul într-un obicei care ține de trecut.

„Cei aproximativ 4 milioane de fumători adulți români merită să aibă acces la informații corecte despre produsele fără fum și au nevoie de o nouă generație de politici publice care să-i încurajeze pe cei care altfel ar continua să fumeze să treacă la produse alternative pentru binele lor și al celor din jur. Suntem încrezători că investiția suplimentară de peste 130 de milioane de dolari va accelera tranziția către o Românie fără fum”, a declarat Jacek Olczak, CEO Philip Morris International.

Premierul: „Cifre care impresionează și fac ca dvs. să fiți un contribuitor la bugetul statului foarte important”

Prezent la evenimentul organizat cu prilejul marcării a 30 de activitate a companiei Philip Morris în România, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este impresionat de tehnologia folosită, dar și de condițiile de muncă pe care compania le oferă.

„Este impresionant ce s-a reușit a se clădi în acești 30 de ani în acest loc. Este impresionantă tehnologia de vârf pe care o folosiți, designul produsului și nu în ultimul rând comunitatea pe care ați creat-o cu angajații acestei afaceri. Nivelul ridicat al condițiilor de muncă, facilitățile pe care le aveți pentru lucrătorii dumneavoastră, media de vârstă de 35-36 de ani.

Pănă acum s-au investit aproape 600 de milioane de dolari. Urmează o investiție de aproximativ 130 de milioane de dolari în viitor. Sunt cifre care impresionează și fac ca dumneavoastră să fiți un contribuitor la bugetul statului foarte important. Așa cum spunea și ministrul Finanțelor, ați plătit impozite de aproximativ 500 de milioane de euro. Este o cifră impresionantă.

Mai mult, faptul că 90% din producția dumneavoastră merge, în acest moment, la export, pe mine ca și prim-ministru nu poate decât să mă bucure pentru că mai echilibrăm din balanța comercială a României. Dincolo de business, trebuie ca toată lumea implicată să înțeleagă că avem cu toții o uriașă responsabilitate.

Trebuie să conștientizăm foarte clar că orice dependență fie la tineri sau la adulți trebuie să fie evitată și combătută. Spune domnul Bucurenci că trebuie să avem acest  «choice» de a alege răul mai mic sau răul mai mare”, a precizat prim-ministrul României Marcel Ciolacu.

„Nimic nu este mai interesant decât să te întorci în locul în care totul s-a schimbat”

Fabrica din Otopeni este în centrul strategiei companiei de a construi o Românie fără fum, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS.

Viziunea Philip Morris România este aceea ca fabrica din Otopeni să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

„Avem oportunitatea să sărbătorim împreună 30 de ani de prezență Philip Morris în România. Prima dată când am avut ocazia să văd fabrica din Otopeni era în 2004 și aici era, în acel timp, doar o fabrică de țigări. Am revenit la fabrica din Otopei, după o călătorie profesională de 19 ani la nivel internațional și am regăsit fabrica din Otopeni profund schimbată. Nimic nu este mai interesant decât să te întorci în locul în care totul s-a schimbat, să poți observa cum evoluția tehnologică și inovația modelează prezentul.

Astăzi, fabrica noastră este o unitate modernă, lasă țigările în urmă, iar noi ne concentrăm pe viitor și producem consumabile pentru produsele alternative la continuarea fumatului. Construirea unui viitor fără fum este fără doar și poate cea mai mare provocare din istoria organizației noastre. La nivel global, există 8 fabrici dintre care 3 sunt în Europa. Avem o fabrică în Grecia, în Italia și cea din Otopeni. În prezent, această fabrică din Otopeni este a doua la nivel european după fabrica din Italia ca nivel al volumelor. Unitatea de producție este astăzi complet retehnologizată și modernizată, iar cum a spus mai devreme și premierul, 90% din producție este exportată în 54 de țări pe 5 continente.

De 30 de ani investim în România, o călătorie pe care o parcurgem cu sentimentul că putem schimba mentalități și putem să oferim alternative mai bune decât continuarea fumatului. Suntem prima companie din industrie care mizăm pe știință și inovație, iar în România avem peste jumătate de milion de consumatori.

Investiția sulimentară de 130 de milioane pe care Jacek a anunțat-o astăzi este o promisiune pe care o facem celor aproximativ 4 milioane de fumători adulți români, dar și angajamentul nostru pentru dezvoltarea economiei locale. Continuăm să investim pentru că noi credem cu tărie că putem să construim o Românie fără fum. Investiția suplimentară ne va ajuta să transformăm fabrica în continuare, să adăugăm noi linii de producție, să creăm noi locuri de muncă și în același timp să susținem și economia româneacă”, a declarat Mircea Scăunașu, Managing Director, Philip Morris România.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu, vizită la fabrica de țigări Philip Morris: „Suntem al doilea mare exportator al acestui produs, la egalitate cu Germania”

„Diversitatea este atuul nostru principal” – Philip Morris România, semnatară a Cartei Diversității

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Regula OBLIGATORIE pentru toți românii! S-a anunțat astăzi, 3 Mai
Probleme legate de funcționarea telefoanelor iPhone. Apple, mesaj pentru utilizatori
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?