VIDEO | Marcel Ciolacu spune că rocada a dus România într-o „democrație consolidată” / Ciucă: Alianțele nu se fac de bunăvoie și nesiliți de nimeni

Publicat: 13/11/2023, 10:26
Actualizat: 13/11/2023, 11:20

„Primarii sunt cei mai serioși, responsabili și profesioniști parteneri ai unui guvern”. Acesta a fost mesajul de început al lui Marcel Ciolacu pentru edilii reuniți la Summitul Autorităților Publice Locale din România. 

Primarii sunt serioși și responsabili pentru că au un mandat de patru ani. Și asta oferă stabilitate, consideră Ciolacu. În vreme ce, un premier, deși teoretic, tot patru ani ar trebui să stea la Palatul Victorie, în practică nu se întâmplă. Dovadă au stat cei 9 premieri în 8 ani de mandat ai președintelui Klaus Iohannis.

Cred că vreo 10 prim-miniștri, 10 ani. Nici nu vreau să intru în detalii câți miniștri au fost până acum pe fiecare minister în parte, dar cu adevărat. Stabilitate a venit de la administrațiile locale, pentru că dumneavoastră aveți un mandat de 4 ani de zile. Asta face diferența între administrația locală și administrația centrală, asta face diferența de coerență.

Stabilitatea este și temelia familiei politice formate din stânga și dreapta care conduce România, lasă de înțeles președintele PSD. A fost o decizie corectă alăturarea, spune Ciolacu „fără nicio reținere”.

Nu am nicio reținere să spun că am luat o decizie corectă atunci când am hotărât împreună cu președintele Nicolae Ciucă să creăm această coaliție.

Nu a fost o decizie corectă, ci și una benefică pentru România, conform liderului social-democrat, întrucât aceasta a adus „democrația consolidată” în țara noastră.

Am căutat și noi la nivel guvernamental să venim cu o stabilitate și o coerență, chiar dacă pentru prima oară în România s-a făcut o rocadă cu bună-credință, a existat un dialog și înainte între mine și președintele Nicolae Ciucă și după rocadă. De fapt, acea rocadă a transmis lumii întregi faptul că România în sfârșit, a intrat într-o democrație consolidată după 32 de ani, că, indiferent cât ne place sau nu ne place, politicul creează aceste trenduri și depășește anumite bariere.

Celălalt actor politic al coaliției, Nicolae Ciucă a întărit cele spune de Ciolacu. „Este expresia maturității politice” această coaliție. Cu  o nuanță, însă, nicio alianță politică nu se face „de bunăvoie și nesiliți de nimeni”, ca la ofițerul stării civile.

Decizia politică de a construi o mare coaliție legislativă și guvernamentală între cel mai mare partid de centru dreapta și cel mai mare partid de centru stânga din România este expresia maturității politice. Coalițiile și alianțele politice nu se fac de bună-voie și nesiliți de nimeni. Ele se fac întotdeauna de nevoie și siliți de împrejurări, spune Nicolae Ciucă, prezent la același eveniment.

Președintele PNL, care a spus că se va înscrie în lupta electorală pentru Cotroceni, dacă i-o va cere partidul, face apel la colegii de breaslă să „nu cadă pradă intereselor electorale”.

Fac un apel către toți liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul acestei țări și al nostru al tuturor. Mai mult ca niciodată, România are acum nevoie de o conducere politică vizionară, de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite și care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică și politică a țării.

Foto: Mediafax

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă, despre prezidenţiale: „Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida! PNL și-a propus să câștige alegerile”

Sebastian Burduja recunoaște că a participat la referendumul pentru familia TRADIȚIONALĂ: Am exprimat o opţiune. Vin dintr-o familie de preoţi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×