Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, filmat cum lovește o jurnalistă și o dă afară din birou: „Veți răspunde toți penal” / Reacția CNA

Publicat: 22/03/2024, 14:38
Actualizat: 22/03/2024, 16:40

Scene incredibile în biroul fostului prefect de Gorj, Dan Ilie Morega. Acesta a bruscat o jurnalistă și a dat-o afară, invocând faptul că „nu are acreditare”. 

UPDATE 3: Procurorii cer arestarea lui Dan Ilie Morega

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde se instrumentează dosarul în care Morega a fost plasat sub control judiciar, au solicitat înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă.

UPDATE 2: Dan Ilie Morega, cercetat pentru lovire sau alte violenţe

Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega a agresat, vineri, o jurnalistă, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, potrivit unor surse judiciare.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, vineri după-amiază, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, conform Agerpres.

UPDATE 1: Reacția CNA

Consiliul Național al Audiovizualului solicită Poliției să investigheze cu celeritate faptele de agresiune fizică și verbală la care a fost supusă o echipă a postului Digi 24, care se afla vineri, 22.03.2024, la biroul fostului prefect al județului Gorj, pentru a participa la conferința de presă anunțată de acesta.

„Fostul prefect Dan Ilie Morega i-a adresat injurii jurnalistei Anamaria Ianc, a împins-o și a lovit-o.

Membrii Consiliului dezaprobă categoric un astfel de comportament și îl califică drept o formă gravă de intimidare prin care un jurnalist este oprit să-și exercite profesia, iar instituțiile abilitate trebuie să investigheze acest fapt într-un termen cât mai scurt.

potrivit art. 8 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, autoritățile publice trebuie să asigure protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfășurare a activității lor.

În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, CNA se pronunță ferm împotriva oricărui tip de manifestare de natură să restrângă sau să împiedice libera exercitare a profesiei de jurnalist”, conform CNA.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cu o seară înainte de incident, Morega fusese surprins, din nou, la volanul mașinii, deși este sub control judiciar tocmai pentru că a fost prins de mai multe ori șofând, deși i-a fost interzis acest lucru.

Vineri dimineață, mai mulți jurnaliști au mers la biroul lui Morega pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la noua abatere pe care a comis-o.

Deși fostul prefect a organizat o conferință de presă la ora 12:00, corespondenta unei televiziuni a fost împinsă, lovită și amenințată de Dan Ilie Morega, pe motiv că nu ar avea acreditare de presă.

„Să meargă la IML dacă am împins-o, dacă am lovit-o”

Ulterior, șa ieșire din sediul în care își are biroul, Morega l-a jignit și pe cameramanul din Târgu Jiu care venise alături de jurnalistă. Mai mult, fostul șef al CJ Gorj a negat că ar fi lovit-o pe ziaristă, deși momentul a fost surprins de camere.

„Am împins-o, n-am lovit-o, să meargă la IML dacă am împins-o, dacă am lovit-o. Nu! Ca și nemernicu’ ăsta, împreună cu ea, trimiși la București. Râzi, râzi jegodie penală. Veți răspunde toți penal”, a spus Morega, citat de Digi24.

„Este absolut regretabil și condamnabil un astfel de comportament”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat după ce fostul prefect a lovit o jurnalistă.

„Este absolut regretabil și condamnabil un astfel de comportament. Este clar, am susținut și vom susține în continuare, personal voi susține în continuare aplicarea legii, indiferent de persoană, de poziție și de situație,” a declarat Ciucă.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
DECLARAȚII EXCLUSIVE | Legătura neștiută dintre Bianca Drăgușanu și Florin Piersic 😲
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în...
Macron, din ce în ce mai înverșunat. Noi declarații alarmante
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Resturi dintr-un „șobolan negru și mic”, găsite în pâinea din Tokyo