Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, filmat cum lovește o jurnalistă și o dă afară din birou: „Veți răspunde toți penal” / Reacția CNA

Publicat: 22/03/2024, 14:38
Actualizat: 22/03/2024, 16:40

Scene incredibile în biroul fostului prefect de Gorj, Dan Ilie Morega. Acesta a bruscat o jurnalistă și a dat-o afară, invocând faptul că „nu are acreditare”. 

UPDATE 3: Procurorii cer arestarea lui Dan Ilie Morega

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde se instrumentează dosarul în care Morega a fost plasat sub control judiciar, au solicitat înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă.

UPDATE 2: Dan Ilie Morega, cercetat pentru lovire sau alte violenţe

Fostul prefect de Gorj Dan Ilie Morega a agresat, vineri, o jurnalistă, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, potrivit unor surse judiciare.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, vineri după-amiază, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, conform Agerpres.

UPDATE 1: Reacția CNA

Consiliul Național al Audiovizualului solicită Poliției să investigheze cu celeritate faptele de agresiune fizică și verbală la care a fost supusă o echipă a postului Digi 24, care se afla vineri, 22.03.2024, la biroul fostului prefect al județului Gorj, pentru a participa la conferința de presă anunțată de acesta.

„Fostul prefect Dan Ilie Morega i-a adresat injurii jurnalistei Anamaria Ianc, a împins-o și a lovit-o.

Membrii Consiliului dezaprobă categoric un astfel de comportament și îl califică drept o formă gravă de intimidare prin care un jurnalist este oprit să-și exercite profesia, iar instituțiile abilitate trebuie să investigheze acest fapt într-un termen cât mai scurt.

potrivit art. 8 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, autoritățile publice trebuie să asigure protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfășurare a activității lor.

În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, CNA se pronunță ferm împotriva oricărui tip de manifestare de natură să restrângă sau să împiedice libera exercitare a profesiei de jurnalist”, conform CNA.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cu o seară înainte de incident, Morega fusese surprins, din nou, la volanul mașinii, deși este sub control judiciar tocmai pentru că a fost prins de mai multe ori șofând, deși i-a fost interzis acest lucru.

Vineri dimineață, mai mulți jurnaliști au mers la biroul lui Morega pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la noua abatere pe care a comis-o.

Deși fostul prefect a organizat o conferință de presă la ora 12:00, corespondenta unei televiziuni a fost împinsă, lovită și amenințată de Dan Ilie Morega, pe motiv că nu ar avea acreditare de presă.

„Să meargă la IML dacă am împins-o, dacă am lovit-o”

Ulterior, șa ieșire din sediul în care își are biroul, Morega l-a jignit și pe cameramanul din Târgu Jiu care venise alături de jurnalistă. Mai mult, fostul șef al CJ Gorj a negat că ar fi lovit-o pe ziaristă, deși momentul a fost surprins de camere.

„Am împins-o, n-am lovit-o, să meargă la IML dacă am împins-o, dacă am lovit-o. Nu! Ca și nemernicu’ ăsta, împreună cu ea, trimiși la București. Râzi, râzi jegodie penală. Veți răspunde toți penal”, a spus Morega, citat de Digi24.

„Este absolut regretabil și condamnabil un astfel de comportament”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat după ce fostul prefect a lovit o jurnalistă.

„Este absolut regretabil și condamnabil un astfel de comportament. Este clar, am susținut și vom susține în continuare, personal voi susține în continuare aplicarea legii, indiferent de persoană, de poziție și de situație,” a declarat Ciucă.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji