Prima pagină » Regim Alimentar » Cel mai bună rețetă de chiftele! Secretele pe care orice gospodină trebuie să le știe / Dacă procedezi așa, vor fi foarte PUFOASE!

Cel mai bună rețetă de chiftele! Secretele pe care orice gospodină trebuie să le știe / Dacă procedezi așa, vor fi foarte PUFOASE!

Cel mai bună rețetă de chiftele! Secretele pe care orice gospodină trebuie să le știe / Dacă procedezi așa, vor fi foarte PUFOASE!

Chiftelele sunt extrem de apreciate de români. Fie că sunt din carne de vită, porc sau curcan sau că vorbim despre cele de post, acest preparat este foarte popular în țara noastră.

Gândul vă prezintă o rețetă simplă pentru chiftele pufoase din carne tocată și usturoi:

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită sau carne de porc tocată (sau o combinație între cele două)
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți și mărunțiți fin
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2 linguri ulei de măsline (pentru prăjit)

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol mare, amestecă carnea tocată, usturoiul, ceapa, oul, pesmetul, laptele, sarea, piperul și cimbrul. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt combinate uniform.
  2. Lasă compoziția să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute. Acest lucru va permite aromelor să se combine și va ajuta la menținerea chiftelelor pufoase în timpul gătirii.
  3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu.
  4. Formează chiftelele din compoziția de carne, folosind mâinile umede pentru a le da formă. Nu le face prea mari, deoarece trebuie să se prăjească uniform și să rămână pufoase în interior.
  5. Prăjește chiftelele în uleiul încins, în loturi, până când sunt aurii și gătite complet în interior. Asigură-te că le întorci pe toate părțile pentru a te asigura că sunt prăjite uniform.
  6. Scoate chiftelele pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  7. Servește chiftelele calde, alături de garniturile tale preferate sau într-o chiflă cu salată și sosuri.

Sfaturi pentru a obține chiftele pufoase:

  1. Nu exagera cu manipularea compoziției: Amestecă compoziția doar până când toate ingredientele sunt combinate. Manipularea excesivă poate duce la chiftele dense și tari.
  2. Adăugarea de lichide și pesmet: Adăugarea de lapte și pesmet în compoziție ajută la menținerea umidității și a pufozității chifteluțelor.
  3. Odihna în frigider: Permite compoziției să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de formare și prăjire. Acest lucru permite aromelor să se combine și ajută la menținerea formei și texturii pufoase.
  4. Ulei încins și prăjire corespunzătoare: Asigură-te că uleiul este încins la temperatura potrivită înainte de a prăji chiftelele și prăjește-le la foc mediu pentru a permite gătirea uniformă și formarea unei cruste aurii și crocante.

Urmând aceste sfaturi și rețetă, ar trebui să obții niște chiftele delicioase și pufoase din carne tocată și usturoi. Poftă bună!

Mediafax
Conducerea Centrului de Mari Arși de la Floreasca a fost demisă
Digi24
Prima reacție a Kremlinului, după ce Trump a ordonat poziționarea a două submarine nucleare în apropiere de Rusia
Cancan.ro
Nina Iliescu, în stare gravă. E devastată de durere, după ce a primit verdictul medicilor. Ce se întâmplă acum la casa lui Ion Iliescu
Prosport.ro
FOTO. „Asta e artă”. Vedeta a renunțat complet la haine de ziua ei
Adevarul
„Așa a vrut Dumnezeu”. Replica halucinantă a unui țepar demascat de actorul Radu Bucălae. Cum își justifică frauda
Mediafax
SNSPA confirmă încetarea relației contractuale cu Marius Pieleanu
Click
Nu mai face mămăliga doar în apă! Secretul care o face mai gustoasă și cremoasă. E trucul păstrat de gospodinele de la țară
Wowbiz
ULTIMĂ ORĂ! Ambarcațiune scufundată în larg din cauza vremii! 54 de morți și zeci de dispăruți! PRIMELE DETALII
Antena 3
Aeroportul din România cu 7 călători pe lună face angajări. Ce salarii încasează lunar cele 63 de persoane care lucrează deja acolo
Digi24
Un român în vârstă de 37 de ani a murit în Thassos. El se afla în vacanță alături de soție și de cei trei copii
Cancan.ro
Jale mare la înmormântarea celor 3 frățiori. Noemi a cedat în cimitir: ”Hai la mama”
Ce se întâmplă doctore
Andreea Bănică, în costum de baie la 46 de ani! Arată fenomenal, la fel ca-n tinerețe
observatornews.ro
Ce este indicele DESI. Iancu Guda: "Ai digitalizare, poți să plătești și salarii mai competitive"
StirileKanalD
El este Dragoș, tânărul de 19 ani ucis de un șofer beat, în Galați. Era pe motocicletă, într-o coloană de mașini, când a fost lovit mortal de un autoturism
KanalD
„Nu merita asta” Mariana a fost ucisă în SUA de un bărbat pe care a vrut să-l ajute. Avea doar 31 de ani
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
2025: Ce se întâmplă dacă circuli cu un bec ars la mașină? Avertisment, amendă sau reținerea talonului?
Descopera.ro
Amanta care a inspirat cele mai faimoase tablouri din istorie
Capital.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. Fostul candidat, pus sub acuzare într-un nou dosar
Evz.ro
Val de foc peste România: ANM anunță temperaturi care topesc asfaltul
A1
Cum arăta ispita Teodora Racoș în urmă cu 8 ani, înainte de intervențiile estetice. Ispita, de nerecunoscut
Stirile Kanal D
VIDEO Ion Iliescu rămâne în stare critică. Organele fostului șef de stat cedează
Kfetele
FOTO Suferință cumplită pentru o familie de români din Spania, care și-a condus cei trei copii pe ultimul drum
RadioImpuls
Noi detalii despre înmormântarea lui Ion Iliescu! Comitetul de Organizare a Funeraliilor de Stat s-a reunit, astăzi, în timp ce fostul președinte se află în stare gravă la spital
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Bulă, cum se numea hotelul ăla din Mamaia?
Descopera.ro
Multe specii de fluturi au două „capete”, iar oamenii de știință au aflat acum și motivul