Prima pagină » Actualitate » Ce pește conține mai mult Omega-3 și colagen decât somonul și tonul. Este și mai ieftin ca preț

Ce pește conține mai mult Omega-3 și colagen decât somonul și tonul. Este și mai ieftin ca preț

Ce pește conține mai mult Omega-3 și colagen decât somonul și tonul. Este și mai ieftin ca preț
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

Când vorbim de dietă sănătoasă, un sfat frecvent este și consumul de pește. Iar dacă iei în considerare doar somonul și tonul, ei bine, ar trebui să știi că există un tip de pește care conține mai mult omega-3 și colagen decât acestea, și este și mai accesibil ca preț. Este vorba, prin urmare, de macrou.

Astfel că, macroul conține o cantitate de Omega-3 mai mare decât somonul și tonul. Omega-3 este esențial pentru organism, ajută la reducerea inflamației și la prevenirea bolilor de inimă. În plus, acest acid gras sănătos contribuie la îmbunătățirea memoriei și a concentrației. De asemenea, consumul regulat de macrou poate ajuta la menținerea unei sănătăți excelente a creierului, oferind un sprijin important în menținerea unei funcționări cognitive optime pe termen lung.

În plus, pe lângă Omega-3, macroul se remarcă prin conținutul de colagen. Colagenul este proteina care menține elasticitatea și sănătatea pielii și la prevenirea ridurilor. În plus, colagenul ajută și la mențineera sănătății articulațiilor, cu un rol esențial în preveniera problemelor de mobilitate.

Sursă excelentă de proteină de înaltă calitate

Totodată, marcoul este și o sursă excelentă de proteină de înaltă calitate, esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din corp. Consumul de protein ajută la menținerea unei mase musculare sănătoase și susține funcțiile de bază ale organismului. În plus, acest pește este bogat în vitaminele B6 și B12, care sunt vitale pentru funcționarea sistemului nervos și pentru producerea de energie.

Macroul mai conține și fosfor și seleniu, minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Fosforul are un rol important în menținerea sănătății oaselor și dinților, iar seleniul este un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ.

Un alt avantaj al macroului este și versatilitatea în bucătărie, el putând fi gătit în diverse moduri: la grătar, la cuptor sau consumat ca atare, dacă este afumat.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și