Oprișan: „Demisia lui Rus e puțin surprinzătoare”

Oprișan: Demisia lui Rus e puțin surprinzătoare
Publicat: 06/08/2012, 12:45
Actualizat: 06/08/2012, 13:11

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan susține, într-o declarație pentru RFI, că demisia lui Ioan Rus din funcția de ministru de Interne este „puțin surprinzătoare”, având în vedere că Rus este „un tip O.K”, care a organizat bine referendumul.

Întrebat dacă l-au surprins demisiile lui Ioan Rus și Victor Paul Dobre din fruntea Ministerului Administrației și Internelor, Marian Oprișan a răspuns, potrivit RFI: „La Ioan Rus, puțin surprinzător. La domnul Dobre, mă așteptam din acest punct de vedere. Chestiunea este una singură: e o demisie de onoare, trebuie tratată ca atare”.

Despre presiunile invocate de Rus din partea lui Traian Băsescu, dar și a lui Crin Antonescu, Oprișan a spus: „De la Crin Antonescu mă îndoiesc din acest punct de vedere. În schimb, în ceea ce-l privește pe domnul Traian Băsescu, ele (presiunile-n.r.) au fost publice și repetate, pentru că nu e singura instituție asupra căreia domnul Traian Băsescu a făcut presiuni de-a lungul celor opt ani în care a fost președintele României”.

Marian Oprișan spune că „domnul Rus este un tip orgolios, este un politician puternic din acest punct de vedere și își stabilește singur calea de urmat”.

„Dacă domnia sa a considerat că demisia de onoare se impune, eu cred că dânsul a judecat cel mai bine aceste lucruri”, arată Oprișan, care precizează că Rus „este un tip O.K., este un tip bun, care a mai fost ministru de Interne în România”.

Întrebat dacă le reproșează ceva celor doi demisionari, Marian Oprișan a răspuns: „Referendumul a fost bine organizat. Singurul lucru pe care aș putea să-l reproșez este că în momentul în care au transmis Biroului Electoral cifra totală cu numărul de alegători, s-au grăbit și aveau obligația să știe că nu acela este numărul de alegători real din România”.

Ioan Rus a anunțat, luni, că și-a înaintat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

„Asupra mea și a Ministerului Administrației și Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuții de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare”, a spus Ioan Rus.

El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat „suficient de bine, chiar bine” și că el este un politician „onest, corect”.

Ulterior, Ioan Rus a anunțat că și ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, și-a înaintat demisia din funcție.

Ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, că și-a înaintat demisia din funcție, el precizând că a făcut acest lucru „din motive personale” și că va comenta mai mult „altădată”.

Contactat de MEDIAFAX, după ce Ioan Rus i-a anunțat demisia din funcția de ministru delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre a confirmat că și-a înaintat demisia.

Întrebat despre motivele demisiei sale, Dobre a răspuns: „Sunt motive personale. Voi comenta mai mult altădată”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Sedus și jefuit de iubita româncă. Metoda prin care o femeia în vârstă de 47...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
S-a decis plata a 500 LEI. Banii intră în cont: Așa cum Guvernul a promis
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×