Alexandru Rafila: ”Eu nu m-am certat niciodată cu domnul Achimaş. Am avut întotdeauna cuvinte de apreciere la adresa lui”

Alexandru Rafila: ”Eu nu m-am certat niciodată cu domnul Achimaş. Am avut întotdeauna cuvinte de apreciere la adresa lui”
Sursa FOTO: edupedu.ro
Publicat: 01/07/2023, 14:29

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat sâmbătă, în cadrul unei emisiuni Prima TV, că în ciuda criticilor pe care medicul Patriciu Achimaş Cadariu, fost deţinător al portofoliului Sănătăţii i le-a adus legat de planul anti-cancer promovat de minister, cei doi nu s-au certat miciodată. Mai mult de atât, Rafila susține că l-a chemat pe Cadariu la discuții, dar acesta nu a dat curs invitației.

Alexandru Rafila a declarat la Prima TV că nu s-a certat niciodată cu medicul Achimaş Cadariu:

„Eu nu m-am certat niciodată cu domnul Achimaş. Am avut totdeauna cuvinte de apreciere la adresa lui. Singurul lucru pe care l-am făcut şi la care nu am obţinut însă răspuns, a fost să-l invit în ultimele şapte luni, în repetate rânduri, să discutăm la sediul Ministerului Sănătăţii, sau în alt loc, nu contează, mai puţin cu mine, ci cu colegii lui din domeniul oncologiei şi cred că acolo argumentele de natură profesională şi ştiinţifică ar trebui să primeze. Deci eu nu m-am certat şi nu l-am jignit cu nimic pe domnul profesor Achimaş. Nu ştiu dacă reciproca este valabilă”.

Ministrul Sănătății a mai precizat și faptul că el este un om normal, fără orgolii:

„Cu siguranţă nu îmi doresc ca pe monumentul funerar să apară o listă de realizări în slujba poporului român. Eu sunt un om normal. Cred că orgoliile sunt în altă parte şi, dacă o să vă uitaţi, aşa, cu neutralitate, la declaraţiile mele şi la declaraţiile altora care au avut diverse opinii în ceea ce mă priveşte o să vedeţi că eu nu am jignit pe nimeni, m-am plasat într-o zonă în care doresc să venim cu argumente, nu cu injurii, este total neadevărat şi eu nu-mi doresc să-mi asum şi chiar o variantă de plan la care au lucrat specialiştii în oncologie, o să vedeţi că numele meu nu apare acolo şi nici nu-mi doresc lucrul ăsta pentru că nu am lucrat-o eu efectiv, eu sunt ministrul Sănătăţii şi munca şi paternitatea acestor documente de natură tehnică, profesională, aparţine specialiştilor în oncologie”, a declarat ministrul Rafila.

În urma discuțiilor contradictorii, medicul Achimaş Cadariu a ținut să menționeze că disputa dintre el și Alexandru Rafila nu are motivații politice, fiind vorba de ”o problemă a pacienților de cancer.

”În momentul în care inventezi o gogoriţă, un aşa zis nou plan care ar trebui din nou să stea în transparenţă câteva luni sau să fie votat, ca ordonanţă sau în Parlament, mi se pare ceva de domeniul…îmi e greu să comentez. Nu am fost urecheat de nimeni, nu am nimic de reproşat politic, nu ăsta este subiectul şi aş vrea să subliniez că este o problemă a pacienţilor de cancer pentru care am lucrat un grup larg, am produs o lege compatibilă cu legile europene, pentru a da aceeaşi şansă pacienţilor români ca şi celor din Vest şi dintr-o dată toate aceste lucruri se văd, ca să nu spun năruite, amânate”, a precizat deputatul PSD.


Citește și:

România are stocuri suficiente de iodură de potasiu, susține Alexandru Rafila. Cum și când se pot folosi pastilele

Alexandru Rafila dezminte zvonurile: ”Această poveste a pericolului HOLEREI care afectează litoralul românesc mi se pare deplasată”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Apariția care a atras toate atenția la priveghiul Mioarei Roman. Fiica ei, Oana Roman, a...
FOTO. Imagini incendiare cu Corina Caragea într-un costum de baie alb!
O chelneriță din SUA a primit un bacșiș de 10.000 de dolari. A fost concediată...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Schema extrem de simplă prin care un bărbat fura mașini de 7.000 - 8.000 de...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Ce datorii a lăsat în urmă Mioara Roman: „Sunt bune de plată!”
Câți ani vor mai răbda de frig în case bucureștenii? Nicușor Dan, primarul general al...
Adrian Sârbu: Partidele nu au niciun fel de afinitate pentru interesul cetăţenilor, ci doar pentru...
Imaginile DURERII! Momente incredibile surprinse la căpătâiul Mioarei Roman
RECORD de ENERGIE! O INOVAȚIE de ultimă oră face FURORI printre...
Anunț devastator pentru SIMONA HALEP! A luat decizia care O POATE RUINA complet
Salată orientală. Rețeta care dă dependență
Mesajul transmis de Silvia Chifiriuc, actuala soție a lui Petre Roman, chiar în ziua în...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Un judecător a citat Biblia și a stârnit o dezbatere aprinsă despre embrioni