Amendă de 4.000 de lei după aterizarea unui elicopter în parcarea mănăstirii Lainici: „Începe să-mi placă amestecul de tehnologie cu duhovnicie”

Amendă de 4.000 de lei după aterizarea unui elicopter în parcarea mănăstirii Lainici: „Începe să-mi placă amestecul de tehnologie cu duhovnicie”
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 21/11/2022, 18:22
Actualizat: 21/11/2022, 18:49

Polițiștii din Gorj au început o anchetă, după ce pe rețelele sociale au apărut imagini din weekend, în care se vede cum un elicopter a aterizat în apropierea mănăstirii Lainici. Zona în care a aterizat elicopterul a fost marcată și au fost puse balize de semnalizare. Fotografiile au fost postate pe Facebook chiar de șeful unei publicații cu caracter religios, Răzvan Bucuroiu, care scrie că „sunt povești și scorneli doar-doar iese de o știre cu popi și elicoptere”.

Sâmbătă, 19 noiembrie, Răzvan Bucuroiu, directorul editurii „Lumea credinței”, a venit cu elicopterul la mănăstirea Lainici, din Defileul Jiului.

După această descindere neobișnuită, reprezentanții Poliției Gorj au transmis că se efectuează verificări. „În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care se observă un elicopter aterizând în parcarea mănăstirii Lainici, polițiștii rutieri efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale în consecință”, au anunțat oamenii legii.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri cu privire la aterizarea unui elicopter în parcarea mănăstirii Lainici, facem precizarea că a fost identificat și sancționat operatorul de transport aerian, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului 43 din 1997 cu amendă contravențională, în cuantum de 4.000 lei”, a transmis Poliția Rutieră Gorj.

Fotografiile au fost postate pe Facebook chiar de Răzvan Bucuroiu. Conform versiunii polițiștilor, elicopterul a aterizat în parcarea de lângă mănăstirea Lainici, care a fost amenajată recent de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Traficul a fost oprit în zonă, pentru ca elicopterul să aterizeze în siguranță și să nu fie pus în pericol vreun participant la trafic, iar unele persoane au filmat și fotografiat elicopterul și momentul aterizării.

„Am recidivat, de data aceasta la Lainici. Chestia e că începe să-mi placă amestecul de tehnologie cu duhovnicie. Joacă de băieți mari, dar ne-a cam zgâlțâit în Defileu”, a fost mesajul postat inițial de Răzvan Bucuroiu pe pagina de Facebook.

Jurnalistul neagă că ar fi fost la manșa elicopterului

După aceasta, Bucuroiu a scris o nouă postare pe pagina sa de socializare, în care spune că a fost pasager, nu pilot, și susține că „nu a blocat traficul pe șosea”, acestea fiind „povești și scorneli doar-doar iese de o știre cu popi și elicoptere”. În realitate, precizează jurnalistul de la publicația cu caracter religios „a fost o zi minunată, ne-am închinat la moaștele Sf. Irodion”.

„Văzând cum se umflă o «știre» din nimic, mai scriu și eu câte ceva…
Cum ar fi faptul că nu sunt proprietar de elicopter (mă pufnește și râsul scriind enormitatea asta), nici în familie nu avem deținători de astfel de aparate.
Apoi, cine ar fi refuzat, ca pasager, o călătorie ca asta? Doar cel căruia i-ar fi fost frică, atât. Mie nu mi-a fost, m-am urcat fără probleme la bord. În afara de asta, sunt ziarist, da?
Nu am blocat nici un trafic pe șosea – pe bune acum, cine ar fi oprit traficul pentru unul ca mine, și de ce?! -, sunt povești și scorneli doar-doar iese de o știre cu popi și elicoptere.
În realitate a fost o zi minunată, ne-am închinat la moaștele Sf Irodion, “Luceafărul de la Lainici“ și am vorbit îndelung cu părintele stareț, un om deosebit.
Atât e de spus despre ziua de azi.
Altceva?
P.S. Și după cum e făcută poza asta cu telefonul meu, e limpede că sunt pasager. Sau nu?😅”…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică