Angajații Serviciului de Ambulanță amenință cu greva de avertisment. Raed Arafat anunță un dialog pe această temă, „în măsura în care există solicitări punctuale”

Angajații Serviciului de Ambulanță amenință cu greva de avertisment. Raed Arafat anunță un dialog pe această temă, „în măsura în care există solicitări punctuale”
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 01/02/2023, 22:46
Actualizat: 01/02/2023, 22:49

Angajații Serviciului de Ambulanță din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ameninţă cu greva de avertisment. Ei spun că lucrează deja la un calendar de proteste, precizând că au sesizat de ani buni că parcul auto este vechi, iar asta pune în pericol viețile bolnavilor.

De asemenea, ambulanțierii atrag atenția că se lucrează cu un deficit de personal de peste 40% la nivel național. Ei spun că au solicitat de luni bune o discuție cu cei din Guvern, însă fără niciun rezultat.

„Este o perioadă dificilă, ne confruntăm cu această problemă de câțiva ani. Am avea nevoie într-adevăr de suplimentarea posturilor, dar încercăm să acoperim acest deficit prin venirea la ture suplimentare”, a declarat la Antena 3 un asistent medical în cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF).

Raed Arafat: „Va exista și un dialog pe această temă”

În toată țara sunt aproximativ 2.300 de ambulanțe funcționale, însă aproape jumătate din totalul acestora sunt vechi de peste 20 de ani, fiind necesar să fie casate. În acest context, ambulanțierii vor să discute cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că se lucrează la un alt contract cadru pentru achiziția de ambulanțe, însă, nu se știe exact când va putea fi reînnoit parcul auto.

„Ce pot să vă spun este că la nivelul Guvernului României, disponibilitatea de dialog a existat în permanență, atât în legătură cu structurile sindicale, cât și în legătură cu structurile patronale. În măsura în care există solicitări punctuale, va exista și un dialog pe această temă”, a tranmis secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Greva Federației Naționale Sindicale a Ambulanțelor din România ar însemna oprirea activității timp de două ore.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase