Bebeluș de 8 luni din Constanța, suspect de hepatită severă de cauză necunoscută. Ministerul Sănătății infirmă diagnosticul: „În România nu a fost depistat niciun caz”

Bebeluș de 8 luni din Constanța, suspect de hepatită severă de cauză necunoscută. Ministerul Sănătății infirmă diagnosticul: „În România nu a fost depistat niciun caz”
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 02/05/2022, 16:59
Actualizat: 02/05/2022, 17:08

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanța anunțase, luni, încă un caz de hepatită de origine necunoscută, în cazul unui bebeluș în vârstă de 8 luni, din Constanţa. Ulterior, Ministerul Sănătății a infirmat diagnosticul inițial.

„Copilul cu vârstă de 8 luni a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în data de 19 aprilie, cu diagnosticul sindrom de citoliză. Evoluţia sub tratament a fost una pozitivă, iar copilul a fost externat luni”, a spus luni, Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa.

Ulterior, Ministerul Sănătății (MS) a infirmat cazul bebelușului, cu privire la diagnosticul inițial.

„Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, a transmis ministerul Sănătății, citat de Antena 3.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult