Cele 8 aparate electrocasnice la care trebuie să renunți în noiembrie 2022. Îți vor „bubui” factura la curentul electric la iarnă!

Cele 8 aparate electrocasnice la care trebuie să renunți în noiembrie 2022. Îți vor „bubui” factura la curentul electric la iarnă!
SURSA FOTO Facebook
Publicat: 18/11/2022, 16:12

Facturile la energie și gaze, care au devenit o îngrijorare pentru toată lumea, pot fi reduse cu ajutorul unor măsuri simple și eficiente. În fiecare casă se adună  mai multe obiecte electrocasnice, mari consumatoare de energie. Iată care sunt obiectele din casă la care trebuie să renunţi urgent. Doar aşa vei plăti mai puţin la curent electric.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a reduce costurile utilităților, există o mulțime de măsuri simple pe care le puteți lua pentru a vă reduce facturile de energie, de la stingerea luminilor până la spălarea rufelor în mod eficient din punct de vedere al costurilor.

Care sunt obiectele din casă la care trebuie să renunţi urgent

Aparatele electrocasnice obișnuite vă cresc factura la electricitate. Iată ce trebuie să știți, plus sfaturi pentru a minimiza consumul de energie al aparatelor electrocasnice.

1.Nu mai folosiți mașina de spălat vase, are un consum de 2%
Mașinile de spălat vase consumă electricitate, dar economisesc mai multă energie, bani, apă și timp decât spălatul manual al vaselor. Mașina de spălat vase necesită o cantitate relativ mică de energie electrică. În general, aceasta reprezintă aproximativ 2% din totalul consumului dvs. lunar.

Potrivit specialiștilor, utilizarea unei mașini de spălat vase calificate Energy Star în loc de spălarea manuală vă poate economisi în medie 22 de litri de apă și aproximativ 190 lei în costuri de utilități în fiecare an, ca să nu mai vorbim de 230 de ore din timpul dumneavoastră. Dar, deși pare a fi o economie, inclusiv mașinile de splat vase sunt consumatoare de curent. Concluzia, trecem iar la spălatul manual, dacă vrem să avem facturi mai mici.

2.Sistemele de încălzire și răcire. Au un consum de 45-50%
Cel mai mare consumator de energie electrică din gospodăria medie este aparatul de încălzire și răcire. Aparatele centrale de aer condiționat, centralele termice electrice și pe gaz, sau caloriferele electrice, utilizează tone de energie pentru a menține casa la temperatura potrivită. Deși depinde de care dintre ele se utilizează mai mult, încălzire sau răcire, încălzirea consumă în general mai multă energie electrică pe tot parcursul anului, reprezentând 25+% din consumul anual de energie electrică.

3. Încălzitorul de apă are un consum de 12%
Dacă aveți un încălzitor de apă electric, atunci acesta este probabil al doilea cel mai mare consumator de energie din casă. Folosiți încălzitorul de apă pentru lucruri precum dușul, spălatul vaselor, folosirea chiuvetei și spălarea rufelor. În total, aceste activități se adună pentru a face din încălzitorul de apă un consumator de energie destul de important în fiecare lună.

4.Iluminatul consumă 9-12%
De-a lungul anilor, becurile au devenit mult mai eficiente din punct de vedere energetic. În prezent, cea mai bună tehnologie de iluminat de pe piață, LED-urile, utilizează mult mai puțină energie decât predecesorii lor, CFL-urile și becurile cu incandescență, și, de asemenea, durează mult mai mult, ceea ce reduce risipa. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt și mai puțin costisitoare. Cu toate acestea, iluminatul reprezintă o parte semnificativă din consumul de energie electrică în fiecare lună, din cauza gradului de utilizare a acestora.

5.Frigiderul vă încarcă factura cu un consum de 8%
Deși frigiderul nu necesită de fapt atât de multă energie pentru a funcționa în fiecare oră, acesta acumulează o cantitate destul de mare de energie electrică utilizată pur și simplu pentru că este mereu pornit.

6.Mașina de spălat și uscătorul vin cu un consum de 5%
Consumul lunar de energie al mașinii de spălat și al uscătorului depinde de cât de des spălați rufe, desigur. Dar, atunci când puneți în funcțiune mașina de spălat și uscătorul, acestea tind să absoarbă multă energie electrică, mai ales dacă folosiți mașina de spălat cu apă fierbinte. În medie, spălatul rufelor reprezintă aproximativ 5% din consumul anual de energie electrică.

7.Cuptorul electric mănâncă 3%
Gătitul consumă multă energie, mai ales dacă aveți un cuptor și un aragaz electric. Cuptoarele electrice sunt, în general, responsabile pentru aproximativ 3% din consumul lunar de energie electrică.

8. Televizorul și cutia de cablu aduc pe factură consum de 2%
Televizorul și cutiile de cablu sunt remarcabil de eficiente din punct de vedere energetic în prezent. Problema este că ele funcționează adesea chiar și atunci când nu le folosiți. Aceste ore de așteptare pot acumula o anumită cantitate de energie electrică și, ca urmare, televizorul și cutia de cablu consumă aproximativ 2% din totalul lunar de energie electrică.

Ce aparate consumă cea mai multă energie în modul standby și atunci când sunt oprite?

Există unele aparate care sunt vinovate în mod obișnuit de consumul de energie electrică chiar și atunci când nu le folosiți. Aceste aparate se numesc aparate vampir, deoarece absorb energia electrică și pot duce la facturi de electricitate inutil de mari. Iată câteva dintre cele mai frecvente:

Televizorul
Imprimanta
Cuptor de încălzire centrală
Cuptor cu microunde
Computer

Puteți scoate din priză un aparat electrocasnic atunci când nu îl folosiți. O altă strategie este să instalați o priză inteligentă care monitorizează automat utilizarea și întrerupe alimentarea cu energie electrică a obiectelor care sunt în stand-by. Dacă este în modul de așteptare sau este pornit și nu îl folosești, atunci probabil că te costă inutil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?