Cine este, de fapt, Eugen Tudose, românul din Tecuci, care i-a spălat mașină regelui Charles al III-lea: „În România am trăit fără curent electric”

Cine este, de fapt, Eugen Tudose, românul din Tecuci, care i-a spălat mașină regelui Charles al III-lea: În România am trăit fără curent electric
Publicat: 14/04/2024, 20:41
Actualizat: 14/04/2024, 21:21

Eugen Tudose, românul stabilit în Marea Britanie, a devenit cunoscut publicului din țară, după ce s-a aflat că regele Charles al Marii Britanii a apelat la serviciile firmei sale de spălat mașini. Românul provine dintr-o familie lipsită de posibilități, a trăit fără curent electric și a absolvit doar opt clase. 

Eugen Tudose a plecat din România la 16 ani, unde a trăit o viață plină de neajunsuri și simțea că are nicio șansă la un viitor cu un trai decent. În urmă cu aproape 10 ani a ajuns în Anglia, unde, prin muncă și ambiție, și-a făcut o firmă de spălat mașini, iar în prezent, printre clienți săi, se numără celebrități, printre care și Regele Charles al Marii Britanii.

Deși în România a făcut doar opt clase, Eugen Tudose a ajuns să urmeze cursurile de management unui colegiu din Anglia, fapt de care este foarte mândru și care l-a ajutat în dezvoltarea afacerii sale.

„Eu am plecat din România foarte sărac. Eu de la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric. Am trăit foarte greu în Romania, am muncit cu ziua, mi-am strâns niște bănuți apoi. La 16 ani și jumătate am plecat în Italia, unde am muncit trei ani la o brutărie în Napoli, după care am venit înapoi în Romania. Ulterior, m-am angajat la o firmă de canalizări, am dat lopata doi ani, mi-am luat permisul de conducere și am venit în Anglia, aveam fix 100 de lire în buzunar. Se întâmpla în urmă cu șapte ani, prin 2015/2016.
În Romania am terminat opt clase, însă sunt în ultimul an de bussines management la un colegiu din Anglia. Aici, dacă vrei să faci școală ești plătit, ești încurajat, așa că am aplicat și eu, pentru că m-a ajutat foarte mult în afacerea mea aceste cursuri. Aceste cursuri m-au ajutat foarte mult in domeniul meu., a declarat Eugen Tudose pentru Actualitatea.net.

Succesul nu a venit peste noapte pentru român, ci, în primă fază a avut un job ce-i permitea să locuiască în condiții decente, alături de alți români. Ideea de a-și face o spălătorie a avut-o după ce a văzut calitatea îndoielnică a acestor servicii în Marea Britanie. Eugen a început business-ul său cu o mică dubă, pe care a transformat-o în spălătorie mobilă.

După ce m-am stabilizat cu job-ul, lucrurile s-au liniștit, traiul a devenit decent, aveam un salariu bunicel, cam 1.000-1.600 de lire pe lună. Am locuit cu mai mulți români în casă, plăteam o cameră cu 200 de lire pe lună. Eu fiind singur la vremea respectivă, a fost ok să locuiesc cu alți oameni. Dormisem în stația de metrou, deci a fost ok.
Nu aveam bani să îmi fac o spălătorie fizică, am zis că îmi iau eu o dubă și mi-o echipez eu cum trebuie. Am început să mă documentez, să caut pe Google să văd cum se echipează o dubă cu tot ce e nevoie, am văzut niște filmulețe pe Youtube, apoi mi-am cumpărat o dubă, am dat pe 3.000 de lire, am dus-o la o firmă, mi-au luat undeva laluat undeva la trei mii de lire pentru echipare, după care am făcut asigurarile, mi-am deschis firma. Aici, ca să deschizi o firmă costă puțin, vreo 15 lire, am făcut asigurări pentru mașini până la un milion de lire, am zis să le fac.

Eugen a menționat că, după ce povestea lui a apărut în mass-media, mulți l-au contactat pentru a-i cere sfatul despre reușita în afaceri. Românul mărturisește că este vorba de multă muncă, iar majoritatea nu realizează că rodul muncii lor nu se va vedea imediat.

Zilele acestea, când am apărut la știri în România, eu habar nu aveam ce se întâmplă, pentru că nu am vorbit cu nimeni. Doar am început să fiu sunat de prieteni, de apropiați, după care m-au contactat diverse televiziuni și publicații de la noi din țară. Vă dați seama că am fost bucuros.

Am primit niște mesaje de la diverse persoane, pentru că vor mulți să încerce, mi-au cerut sfatul. Există și la noi acest tip de afacere, dar mulți vor și bani din prima. Cred că dacă îți deschizi o afacere devii milionar, trebuie sa muncești mult. Multă lume nu are răbdare și vrea totul pe repede înainte., a mai adăugat Eugen Tudose pentru sursa citată.

Eugen Tudose s-a căsătorit tot cu o româncă din Tecuci, iar împreună au o fetiță.

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?