VIDEO | Cine este tânărul care a semănat teroare pe străzile din Bacău cu un pistol de jucărie în mână

Publicat: 14/07/2022, 13:35
Actualizat: 14/07/2022, 13:59

Un bărbat de 29 de ani a fost surprins pe camerele de supraveghere pe când se plimba cu un pistol în văzul lumii. S-a dat imediat alerta, iar tânărul a fost prins pe terasa unui restaurant, unde se oprise pentru a lua masa. După ce a fost ”săltat” de polițiști, s-a stabilit că era vorba de un pistol de jucărie. „Arma“ a fost confiscată.

Polițiștii băcăuani nu au putut explica care a fost scopul tânărului care s-a plimbat prin Bacău cu un pistol de jucărie în mână.

Un băcăuan l-a văzut pe tânăr mergând relaxat prin centrul Bacăului cu pistoul în mână și a sunat la 112, iar polițiști și jandarmii s-au mobilizat imediat crezând că e o situație de criză.

Cazul a ajuns și pe masa prefectului

„Cetățeanul care se deplasa prin mun. Bacău, str. 9 Mai, cu un pistol cu aer comprimat asupra sa a fost reperat şi preluat de autorități în zona străzii Lucrețiu Pătrăşcanu. Mulțumesc colegilor din Jandarmeria Română şi secția 2 Poliție (IPJ Bacău) pentru promptitudinea şi determinarea cu care au gestionat acest caz”, a declarat prefectul Lucian Bogdănel.

Bărbatul a fost audiat, iar pistolul a rămas la Poliție

”În data de 14 iulie a.c., în jurul orei 09.46 poliţiştii au fost sesizați prin apel 112, cu privire la o persoană de sex masculin, care se deplasează pe strada 9 Mai din municipiul Bacău, cu un obiect în mână, posibil pistol. Au fost alertate echipajele de poliție și jandarmi din zonă și în scurt timp, un echipaj de jandarmi din cadrul din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău a depistat un bărbat care corespundea semnalmentelor. Cel în cauză, un tânăr de 29 de ani, a fost preluat de polițiști și a fost condus la sediul unității de poliție în vederea cercetărilor. Din primele verificări efectuate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, a rezultat că pistolul în cauză este unul de jucărie, confecționat din material plastic. Se continuă verificările cu privire la evenimentul sesizat, urmând a se dispune măsuri potrivit cadrului legal”, ne-a declarat comisar de poliţie, Irina Oana Năforniță, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Județean de Poliție Bacău.

Tânărul s-a ales cu dosar pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.