Cine este bărbatul mort după un conflict în trafic la Bacău. Mihăiță a fost campion la box și s-a bătut cu celebrul Francisc Vaștag

Publicat: 07/07/2022, 12:51
Actualizat: 07/07/2022, 15:32

Moarte cutremurătoare a unui fost campion la box, care la sfârșitul anilor 80 se bătea, de la egal la egal, cu marele campion Francisc Vaștag. Mihăiță Nițulescu a pierit, miercuri seară, după o bătaie în stradă, în urma unui conflict spontan izbucnit în fața unei școli din Bacău. În urmă cu o lună, Nițulescu își pierduse fratele. 

Update: Potrivit unor surse din anchetă, raportul preliminar al necropisiei ar arăta faptul că fostul boxer ar fi suferit  un accident vascular cerebral.

Știrea inițială:

În continuare se fac şi alte verificări pentru a vedea dacă există o legătură directă de cauzalitate între loviturile primite şi cauza decesului, iar suspectul care a fost reținut în acest caz  ar putea fi eliberat pe durata cercetărilor.

Mihăiță Nițulescu se mutase de aproximativ șase luni în casa surorii lui, din cartierul Cornișa, iar miercuri, în jurul orei 19.30, se afla pe străduța de lângă blocul unde locuia. Potrivit unor surse, fostul campion la box a intrat într-un conflict cu șoferul unei dubițe.

”Bărbatul mort fi dat peste oglinda unei dubițe. Doi tineri puși pe scandal au coborât din mașină, iar unul dintre ei l-a lovit cu pumnul. Omul a căzut din picioare ca secerat în mijlocul străzii, iar atacatorii ar fi fugit”, a povestit un un martor din zonă, care-l cunoștea pe Nițulescu.

Incidentul a avut loc în fața unei școli dintr-un cartier liniștit din Bacău ( Cornișa), sub privirile mai multor copii care se jucau în zonă.

Martorii au sunat la 112, dar la sosirea ambulanței nu s-a mai putut face nimic pentru fostul campion la box.

Suspecții au fost prinși în scurt timp la ieșirea din Bacău spre Roman. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat ancheta.

Nu le-a fost greu polițiștilor să-i prindă pe cei doi suspecți, mai ales că în zonă sunt mai multe camere de supraveghere, iar unul dintre martori i-ar fi ajutat pe oameni legii și cu numărul de înmatriculare a dubiței.

”În data de 6 iulie, în jurul orei 19.35, polițiștii băcăuani au fost sesizați prin apel 112 despre un conflict spontan produs într-un cartier din municipiul Bacău. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit identitatea victimei, un bărbat de 53 din municipiul Bacău al cărui deces a fost constatat de echipajul de ambulanță sosit la fața locului. În urma activităților desfășurare au fost identificate două persoane care au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău,”, ne-a declarat inspectorul Măriuca Amariei, de la IPJ Bacău.

Mihăiță Nițulescu a crescut la Casa de Copii

Mihăiță Nițulescu, campion național la box în anii 80-90, a fost un copil sărac, crescut la Casa de Copii Târgu Ocna, dar prin muncă şi-a clădit o carieră sportivă.

Finalele Campionatelor Naţionale de box din anul 1989 au avut loc în luna noiembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, turneul desfăşurân­du-se sub egida Daciadei. Pe listele de concurs la cele 12 categorii de greutate au fost înscrişi 112 pugilişti din întreaga ţară, care trecuseră cu bine de turneele de calificare zonale.

În ring au urcat nume mari, precum Francisc Vaştag, Rudel Obreja (fostul președinte al Federației Române de Box), ambii medaliaţi cu aur, respectiv cu bronz, la Campionatele Mondiale de la Moscova, dar și Vasile Cîtea, actualul președinte al Federației Române de BOX), Leonard Doroftei, Nicolae Aliuţă, fratele mai mare al fotbalistului Ma­rian Aliuţă, și multe alte nume mari ale boxului românesc din perioada de Aur.

”Când urmau meciurile cu Vaştag, majoritatea adversarilor renunțau să mai urce în ring de teamă să nu o încaseze rău de tot, fie erau abandonaţi de propriii antrenori după doar câteva minute de luptă. Singurul care i-a pus probleme lui Vaștag a fost Mihăiță Nițulescu, un copil ambițios. Campionul Mondial Francisc Vaştag a avut cel mai mult de furcă în finala cu tânărul Mihăiţă Niţulescu, care s-a ambiţionat să-i reziste timp de nouă minute celui mai bun boxer din lume, fiind răsplătit cu binemeritate aplau­ze pentru această îndrăzneală”,  titra cotidianul Sportul.

Mihăiță Nițulescu a început boxul al CSM Borzesti, după care a ajuns sub bagheta antrenorului Mihai Pătrățeanu, de la Onești, despre care a avut tot timpul doar cuvinte de laudă.

Poate ”ghinionul” lui Mihăiță Nițulescu a fost să lupte la aceeași categorie cu marele campion Francisc Vaștag, altfel, poate, ar fi reușit să strălucească și în ringul european sau mondial.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri