CNCAV: Fișa de raportare a reacțiilor adverse, accesibilă publicului în centrele de vaccinare

CNCAV: Fișa de raportare a reacțiilor adverse, accesibilă publicului în centrele de vaccinare
Publicat: 19/02/2021, 12:01
Actualizat: 06/04/2021, 14:33

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că în incinta centrelor de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse post-vaccinale, precum şi la modalităţile de raportare a acestora.

CNCAV: Fișa de raportare a reacțiilor adverse, accesibilă publicului în centrele de vaccinare

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) transmit, de asemenea, că  fișa de raportare a reacțiilor adverse centralizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) va fi disponibilă în locuri vizibile.
”Pentru a veni în sprijinul publicului, în ceea ce priveşte modalitatea de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinale, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o Instrucţiune care reglementează Cerinţele referitoare la modalităţile de raportare a reacţiilor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19.
Astfel, în incinta centrelor de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informaţii legate de posibilele reacţii adverse post-vaccinale, precum şi la modalităţile de raportare a acestora”, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 .
Fişa se poate descărca şi de pe www.anm.ro.
Reacţiile adverse pot fi raportate către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) şi online prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/şi prin scanarea codurilor QR.  QR-codurile regăsite pe aceste fişe sunt funcţionale şi permit raportarea eventualelor simptome post-vaccinale, prin scanare:
De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fişa completată şi prin poştă, fax sau e-mail către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la adresa: Str. Mr. Ştefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, Bucureşti, România; Fax: +40 21 316 34 97; E-mail: [email protected]).
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase