Copil căzut din telescaun, la Sinaia, de la patru metri înălțime. A fost chemat elicopterul SMURD

Copil căzut din telescaun, la Sinaia, de la patru metri înălțime. A fost chemat elicopterul SMURD
Copil căzut din telescaun, la Sinaia, de la patru metri înălțime. A fost chemat elicopterul SMURD
Publicat: 26/02/2021, 13:34

O fetiță în vârstă de 6 ani a căzut dintr-un telescaun, la Sinaia, de la patru metri înălțime. Micuța a fost prelută și transportată la cabinetul Salvamont de la Cota 1400. A fost chemat și un elicopter SMURD.

Marian Panait, administratorul public al Primăriei Sinaia, a precizat că incidentul s-a produs vineri, la telescaunul care deserveşte zona Valea Soarelui, pe domeniul schiabil al staţiunii.

Fetița se afla în timpul unei ședințe de pregătire de schi cu lotul Clubului Carpați Siana. Deși era însoțită de adulți, a căzut de la aproximativ patru metri din telescaun.

Fetița care a căzut a fost transportată la cabinetul Salvamont de la Cota 1400

Imediat, a fost prelută și transportată de urgență la cabinetul Salvamont de la Cota 1400, unde a fost chemat și un elicopter SMURD.

Potrivit primelor informații, fetița în vârstă de 6 ani are o stare bună, dar are, totuși, nevoie de investigații medicale suplimentare, pentru a evita eventualele complicații.

Turiști blocați în telescaun, în Maramureș

Pe 10 februarie, mai mulți turiști au rămas blocați în telescaun, în Maramureș, printre care și un copil de doi ani. Salvamontiștii au reușit, în cele din urmă, să evacueze cele 18 persoane în siguranță.

Acţiune de salvare în derulare a salvatorilor din cadrul Salvamont Maramureş. În urma unui apel de urgenţă, echipa de prim răspuns şi echipele de suport ale Salvamont Maramureş formate din 12 salvatori montani angajaţi şi voluntari intervin la complexul Turist Şuior pentru evacuarea din telescaun a turiştilor surprinşi de o defecţiune majoră”, a anunțat, la momentul respectiv, Salvamont România, pe pagina de Facebook.