Dan Andronic: SALVAȚI Bucureștiul de Marele Cutremur! Nicușor Dan ignoră de 656 de zile măsurile de punere în siguranță a Capitalei

Dan Andronic: SALVAȚI Bucureștiul de Marele Cutremur! Nicușor Dan ignoră de 656 de zile măsurile de punere în siguranță a Capitalei
Publicat: 15/02/2023, 16:50
Actualizat: 15/02/2023, 17:23

Dan Andronic atrage atenția într-un amplu material despre pericolul pe care l-ar putea însemna un cutremur major în România, mai ales că în București locuiesc foarte multe persoane, iar clădirile nu sunt rezistente.  

„Tragedia cu care se confruntă Turcia a readus în atenția opiniei publice subiectul riscului seismic la care este expusă România, în special capitala țării, București. Panica, firească, care rezultă din dezbaterile publice pe acest subiect este intensificată de lipsa de reacție a autorităților. Informațiile care urmează să fie enumerate în acest demers jurnalistic au un singur obiectiv: salvarea de vieți ÎNAINTE, nu după producerea unui cutremur.

În Martie 2019, o echipă de experți în construcții – români și străini – au început o amplă și extrem de minuțios expertizare a riscului seismic cu care se confruntă Bucureștiul. Demers inițiat de Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea, înlocuită după alegeri de Nicușor Dan, pe fonduri europene.

În Aprilie 2021, echipa de experți a predat Primăriei Municipiului București un raport, foarte bine documentat, referitor la riscul seismic. Raportul cuprinde analize, simulări, dar mai ales MĂSURI DE PUNERE ÎN SIGURANȚĂ a clădirilor și a infrastructurii critice (drumuri, poduri, pasaje rutiere, linii de metrou sau căi ferate, spitale și alte clădiri de interes public). Raportul conține și un ”Manual”, cu indicații precise, clare referitoare la măsuri tehnice și legislative imediate ce trebuie luate pentru a pune în siguranță viața oamenilor din Capitala României. Mai mult, Raportul – elaborat în 612 pagini – indică și sursele de finanțare pentru punerea în siguranță a imobilelor de locuit, clădirilor publice și a infrastructurii critice”, scrie jurnalistul în paginile din Evenimentul Zilei.

Dan Andronic: ”Riscul producerii unui seism cu o intensitate mai mare de 7 grade în viitorul apropiat este de 46%”

Dan Andronic acuză primăria Capitalei, despre care spune că ”știe că vine cutremurul, dar nu face nimic”.

”Primăria Municipiului București – prin structurile de specialitate – ȘTIE încă din luna Aprilie 2021 despre ”situația îngrijorătoare” (termen exprimat în multiple pagini ale Raportului) cu care se confruntă Capitala în privința unui cutremur. În cele 656 de zile de când a luat cunoștință de situație, a primit și setul de măsuri, Primăria Municipiului București NU A INIȚIAT DEMERSURI pentru a pune în siguranță imobile de locuit, clădiri administrative și infrastructură critică. Setul de măsuri imediate ce trebuie luate, ”Manualul” – o anexă cu soluții tehnice și legislative extrem de bine documentate, parte din Raportul întocmit de specialiștii în construcții – prin care Bucureștiul poate începe acțiunea de punere în siguranță a orașului a rămas doar o simplă recomandare.
Specialiștii avertizează: Cutremurele cu o intensitate mai mare de 7 grade pe scara Richter sunt ciclice, la o perioadă de 70-80 de ani și se resimt cu precădere în zona de Est și Sud a României. Riscul producerii unui seism cu o intensitate mai mare de 7 grade în viitorul apropiat este de 46% (raport Băncii Mondiale pentru PMB)”, mai scrie Dan Andronic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului